27.6.12

Το Euronews θα "μιλάει" ελληνικά

Η 12η γλώσσα στην οποία θα εκπέμπεται το πρόγραμμα του Euronews είναι η ελληνική. 
Θα δημιουργηθεί ένα 24ωρο ειδησεογραφικό κανάλι στα ελληνικά, που θα έχει έδρα την Αθήνα. Όπως ανακοινώθηκε χθες σε κοινή συνέντευξη Τύπου του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ ΑΕ, Λάμπη Ταγματάρχη, του Στέλιου Στεφάνου, προέδρου της ΕΡΤ ΑΕ, του Θέμη Θεμιστοκλέους γενικού διευθυντή του ΡΙΚ και του Michael Peters, προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Euronews, για πρώτη φορά στην ιστορία του Euronews, δημιουργείται μία τοπική μονάδα στην Αθήνα, με Έλληνες και Κύπριους δημοσιογράφους.

Πρόκειται για την ελληνική έκδοση του Euronews, για την τηλεόραση και το internet, για την Ελλάδα, την Κύπρο και τους Έλληνες σε όλο τον πλανήτη. Ο κ. Ταγματάρχης τόνισε το γεγονός ότι με την ευόδωση του στόχου αυτού, 3,5 δισ. εν δυνάμει τηλεθεατές θα μπορούν να παρακολουθούν τι διαδραματίζεται στην πολιτική, οικονομική, πολιτιστική ζωή του τόπου μας.

Τα εγκαίνια του νέου 24ωρου ειδησεογραφικού καναλιού αναμένεται να γίνουν τον Δεκέμβριο του 2012, ενώ περισσότεροι από 30 επαγγελματίες των ΜΜΕ θα προσληφθούν από το Euronews.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου