24.6.12

Ολοκληρώθηκε το Gay Pride στη Θεσσαλονίκη !


Με παρέλαση και συναυλία, ολοκληρώθηκε  χθές το βράδυ στη Θεσσαλονίκη το πρώτο Gay Pride, με στόχο την προβολή των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και τρανσέξουαλ ατόμων.
Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, ενώ σε κάποια στιγμή σημειώθηκε ένταση και μικροεπεισόδια, όταν ομάδα ατόμων, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη μητρόπολη Θεσσαλονίκης, εκτόξευσαν αβγά και φώναξαν συνθήματα, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη διοργάνωση του Gay Pride στη Θεσσαλονίκη.
Τελικά, με την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων η ένταση εκτονώθηκε και στη συνέχεια εκατοντάδες άτομα, παρήλασαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, κρατώντας πολύχρωμες σημαίες, πανό με συνθήματα και υπό τους ήχους τυμπάνων. Επίκεντρο των σημερινών εκδηλώσεων ήταν ο πεζόδρομος Αγίας Σοφίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου στήθηκαν περίπτερα και εκπρόσωποι οργανώσεων διένειμαν έντυπα, ενώ χαιρετισμό στους συγκεντρωθέντες απηύθυνε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.
Να σημειωθεί, ότι η μητρόπολη Θεσσαλονίκης αντέδρασε έντονα στη διοργάνωση του φεστιβάλ, κάνοντας λόγο για «γεγονός απαράδεκτο για τα ήθη και τα έθιμα της πόλης», ενώ με ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταδικάζει τα υβριστικά συνθήματα που έγραψαν άγνωστοι στο χώρο όπου πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου