17.6.12

New York Times: «Ο ΦΟΒΟΣ ΕΧΕΙ ΚΥΡΙΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ»

Οι Ελληνες φοβούνται ότι καμιά κυβέρνηση δεν θα δώσει λύση...
Στις ελληνικές εκλογές αφιερώνουν το πρώτο τους θέμα οι New York Times όπου γράφουν ότι οι Ελληνες προσέρχονται την Κυριακή στις κάλπες με διάχυτη την αίσθηση του φόβου ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση και να δημιουργηθεί θα αποτύχει να να επιλύσει την πολιτική και οικονομική αναταραχή.
«Οι Ελληνες είναι στις κάλπες για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες με μια διάχυτη αίσθηση φόβου ότι όποια κυβέρνηση κι αν έρθει στην εξουσία θα αποτύχει να επιλύσει την πολιτική και οικονομική αναταραχή που απειλεί το μέλλον της χώρας και την οικονομική σταθερότητα της Ευρώπης» αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο των New York Times.
Mάλιστα, επισημαίνουν το γεγονός ότι περίπου το 80% των Ελλήνων θέλουν να παραμείνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εντός της ζώνης του ευρώ, αλλά θέλουν επίσης μια ριζική επαναδιαπραγμάτευση των όρων διάσωσης, κάτι το οποίο, όπως επισημαίνουν οι New York Times, οι Ευρωπαίοι ηγέτες εκλαμβάνουν ως αντίφαση. Υπογραμμίζουν, πάντως, παράλληλα, το γεγονός ότι οι Ελληνες ηγέτες θεωρούν ως απαραίτητη την επαναδιαπραγμάτευση για την καταπολέμηση της βαθιάς κρίσης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου