7.7.12

«Καμίνι» η Αθήνα-40χρονος νεκρός από θερμοπληξία

Ένας άνδρας Άνδρας 40 ετών άφησε την τελευταία του πνοή από θερμοπληξία το πρωί στο Περιστέρι τη ώρα που οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι οι επόμενες μέρες θα είναι πολύ ζεστές, με υψηλότατες θερμοκρασίες.
Στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου, στη συμβολή των οδών Γιαννιτσών και Μυστρά στο Περιστέρι, οι διερχόμενοι βρήκαν έναν άνδρα πεσμένο στο πεζοδρόμιο. Ήταν λιπόθυμος.
Επί τόπου έφτασε ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον σώσουν Ο 40χρονος άνδρας, πολωνικής καταγωγής, άφησε την τελευταία του πνοή και το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν ανέφερε ως αιτία θανάτου τη θερμοπληξία.
Οι ειδικοί καλούν τις ηλικιακές ομάδες που διατρέχουν περισσότερο κίνδυνο, τα μικρά παιδιά, τους ηλικιωμένους και όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας (πχ καρδιοπαθείς, άτομα με αναπνευστικά προβλήματα κ.α) να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους όσο είναι δυνατόν.
Όλοι πρέπει να αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο, να φορούν ανοιχτόχρωμα ρούχα και να πίνουν πολύ νερό.
Τις επόμενες μέρες η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη, αφού τη Δεύτερα, την Τρίτη και την Τετάρτη το θερμόμετρο θα ξεπεράσει ακόμη και τους 40 βαθμούς Κελσίου!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου