13.7.12

Σύλληψη 44χρονου για τη φωτιά στο Σοφικό και προφυλάκιση 39χρονου για τη φωτιά στο Καλέντζι

 ΣΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΙΤΣΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΟΝΟ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ !
Ένας 44χρονος Αλβανός συνελήφθη, και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος κατηγορείται για την φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας, που σημειώθηκε προχθές, όπου κάηκαν συνολικά 250 στρέμματα παρθένου δάσους και 5 στρέμματα με καλλιέργειες, ενώ για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την Πελοπόννησο και την Αττική, εναέρια μέσα και εθελοντικές οργανώσεις.
Οι πολλαπλές εστίες φωτιάς στο δάσος, προκλήθηκαν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από την χαλασμένη εξάτμιση φορτηγού αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 44χρονος στο χωματόδρομο του δάσους και πετούσε σπινθήρες.
Εν τω μεταξύ κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του και θα οδηγηθεί στις φυλακές Ναυπλίου, ένας 39χρονος που κατηγορείται για εμπρησμό και ευθύνεται για την φωτιά στο Καλέντζι Κορινθίας, που έκαψε 15 στρέμματα δάσους και πέντε στρέμματα με ελιές τις προηγούμενες ημέρες.
Πρόκειται για κάτοικο του χωριού, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό κατ' εξακολούθηση, αφού εκτός από την φωτιά αυτή, ομολόγησε ότι είχε βάλει άλλες τέσσερις φορές φωτιά το 2007, προκαλώντας μεγάλη καταστροφή στην περιοχή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου