26.7.12

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ -Κομματικά στελέχη οι διορισμένοι υπερπεριφερειάρχες


Με ποσόστωση βάση την κοινοβουλευτική τους δύναμη μοιράστηκαν τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης τις επτά θέσεις των διορισμένων γενικών γραμματέων που ελέγχουν τη νομιμότητα των πράξεων των 13 αιρετών περιφερειαρχών της χώρας.
Ειδικότερα, από τις 7 θέσεις οι τέσσερις δόθηκαν σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, 2 θέσεις στο ΠΑΣΟΚ και μία στη Δημοκρατική Αριστερά.
Ειδικότερα, τοποθετήθηκαν :
-γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής ο πρώην δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Καλογερόπουλος,
-γραμματέας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου ο εισαγωγέας φαρμάκων Μανώλης Αγγελάκας που έχει διατελέσει και γραμματέας οργανωτικού,
-γραμματέας Αιγαίου η Χριστιάνα καλογήρου που έχει εκλεγεί βουλευτής Λέσβου το 2004 και
-γραμματέας Κρήτης ο Γιώργος Δεικτάκης που έμεινε εκτός Βουλής λόγω της τοποθέτησης του Λευτέρη Αυγενάκη σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο του νομού Ηρακλείου.
Από το ΠΑΣΟΚ, τη θέση του
-γραμματέα Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας κατέλαβε η κυρία Καλλιόπη Γερακούδη, υπάλληλος του ΤΕΙ Καβάλας και στενή συνεργάτης επί σειράν ετών του κ, Γιώργου Παναγιωτακόπουλου. Ακόμη
-γραμματέας Μακεδονίας – Θράκης τοποθετήθηκε ο Αθανάσιος Καρούντζος ο οποίος τώρα κατείχε την αντίστοιχη θέση του γραμματέα της περιφέρειας Κρήτης.
Τέλος, από τη ΔΗΜΑΡ, ως
-γραμματέας Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας υποδείχθηκε ο Ηλίας Θεοδωρίδης, πρώην βουλευτής Πέλλας του ΠΑΣΟΚ που εντάχθηκε στη ΔΗΜΑΡ αλλά δεν εξελέγη βουλευτής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου