20.7.12

ΤΡΙΠΟΛΗ -ΣΠΑΡΤΗ : Ξεκινά η προσωρινή αποκατάσταση της Εθνικής Οδού


Υπογράφηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο για το έργο της αποκατάστασης του τμήματος της εθνικής οδού Τρίπολης- Σπάρτης στην παράκαμψη των Βουτιάνων, ο οποίος, λίγους μήνες μετά την παράδοσή του, καταστράφηκε, λόγω κατολίσθησης που σημειώθηκε στην περιοχή.

Το έργο, που θα έχει ολοκληρωθεί σε έξι μήνες, αφορά την προσωρινή αποκατάσταση βατότητας της εθνικής οδού στο συγκεκριμένο τμήμα- το οποίο δεν χρησιμοποιείται τα τελευταία περίπου τρία χρόνια- με μικρή λοξοδρόμηση στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης. Το κόστος είναι πολύ μικρό, αφού η πλήρης αποκατάσταση του δρόμου στο επίμαχο τμήμα της εθνικής οδού απαιτεί, σύμφωνα με τη μελέτη, πολλά εκατομμύρια, και ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας δεν επαρκεί να το χρηματοδοτήσει.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης επισήμανε ότι το έργο αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη Λακωνία και αποτελεί στοίχημα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Εξήγησε ότι για το επίμαχο τμήμα της παράκαμψης Βουτιάνων δαπανήθηκαν 37 εκατ. ευρώ για έναν δρόμο 29 χιλιομέτρων, ο οποίος παραδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2009 και ο δρόμος κατέρρευσε τον Ιανουάριο του 2010, ενώ για την πλήρη αποκατάστασή του απαιτούνται περί τα 25 εκατ. ευρώ.

Ο περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι, με την εργολαβία αυτή, στην οποία θα δαπανηθούν 2,25 εκατ. ευρώ, επιδιώκεται προσωρινή αποκατάσταση βατότητας του δρόμου. Πρόσθεσε δε πως «ευελπιστούμε να είναι και οριστική αποκατάσταση, αντιλαμβανόμενος τα κρίσιμα τεχνικά ζητήματα που έχει αυτός ο δρόμος».

Τέλος, ο Πέτρος Τατούλης, που έλαβε, παρουσία των δημοσιογράφων, τη δέσμευση της εργολήπτριας εταιρείας ότι θα ολοκληρώσει το έργο μέσα στο χρονικό όριο των 180 ημερών και θα απασχολήσει εργατοτεχνικό προσωπικό από τη Λακωνία, για την τόνωση της τοπικής οικονομίας, τόνισε πως πρόκειται για έργο με σημαντικά οφέλη για τους πολίτες και τους επισκέπτες της περιοχής, αφού πέραν των άλλων συντομεύει κατά πολύ τον χρόνο πρόσβασης στη Σπάρτη και τη νότια Λακωνία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου