27.7.12

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ στα χωριά του Δ.Μεσσήνης

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΕΔΡΑ ! 
Συνεχίζει ο Δήμος Μεσσήνης την προσπάθεια για την εξασφάλιση του απαιτούμενου εξοπλισμού ώστε να εφαρμοστεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση στα χωριά. Παράλληλα όμως ο Δήμος βάζει κεραίες στα χωριά προσφέροντας ελεύθερο ίντερνετ στους κατοίκους και τους επισκέπτες.
Ο δήμαρχος, Στάθης Αναστασόπουλος, τόνισε χθές ότι ο εξοπλισμός για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, που κανονικά θα έπρεπε να τον προμηθεύουν το Νοσοκομείο Καλαμάτας με το υπουργείο Υγείας, έχει εξασφαλιστεί χάρη και στις προσφορές Συλλόγων, Τοπικών Κοινοτήτων αλλά και ιδιωτών.
Αναφερόμενος πιο συγκεκριμένα ο κ. Αναστασόπουλος σημείωσε ότι «έγινε  η εγκατάσταση σύνδεσης ιντερνέτ στο Περιφερειακό Ιατρείο Τρικόρφου με ασύρματη ζεύξη του Δημαρχείου Μεσσήνης με το ΚΕΠ Τρικόρφου και το Περιφερειακό Ιατρείο  Τρικόρφου. Εξοπλίστηκε το Περιφερειακό Ιατρείο Μάνεσι με ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή και ένα εκτυπωτή  (Δωρεά Π. Παπαγεωργίου). Με ενέργειες της δημοτικής αρχής λειτουργούν (έχουν εξοπλιστεί με η/υ και εκτυπωτή) αυτή τη στιγμή τα εξής αγροτικά ιατρεία (Ανάληψη, Λυκότραφο, Στρέφι, Στέρνα, Νερόμυλος, Πολύλοφος, Πετρίτσι). Τα παραπάνω ιατρεία εξοπλίστηκαν μετά από παρέμβαση της δημοτικής αρχής σε συνεργασία με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων.
 Ο Δήμος Μεσσήνης  παράλληλα έχει εξοπλίσει με συνδέσεις Ιντερνέτ τις εξής τοπικές κοινότητες: Μαυρομμάτι Παμίσου, Πιλαλίστρα, Καρτερόλι, Πιπερίτσα, Διόδια, Κουτίφαρη, Βελίκα, Νεοχώρι, Ανδριανή, Κουρτάκι, Αριστοδήμειο, Καλαμαρά, Αμφιθέα, Τρίοδο, Αγριλιά, Σπιτάλι, Καλογερόρραχη, Ελληνοεκκλησιά, Λάμπαινα.  Τέλος ο Δήμος έχει καταθέσει αιτήσεις για νέο τηλεφωνικό αριθμό και παροχή σύνδεσης ADSL στις τοπικές κοινότητες: Μυρτοποταμιά, Δάφνη, Βλάσση, Δάρα, Μηλιώτη, Δροσιά, Καλαμάκι, Χράνους, Καλοχώρι, Πανιπέρι, Καρποφόρα, Ριζόμυλο, Βουρνάζι, Βασιλάδα και Νέα Κορώνι.
Επιπροσθέτως ο  Δήμος Μεσσήνης στα πλαίσια βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών στην περιφέρεια και ενίσχυσης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς αυτούς προχωράει στην υλοποίηση έργου παροχής ελεύθερου Ιντερνέτ σε 53 Τοπικές Κοινότητες. Δυστυχώς δεν είναι δυνατό να εξυπηρετηθούν όλες οι Τοπικές Κοινότητες καθώς πολλές από αυτές είναι ορεινές και ο ΟΤΕ δε μπορεί να παρέχει σύνδεση ADSL.
Πιο συγκεκριμένα το έργο περιλαμβάνει την εγκατάσταση ασύρματων κεραιών σε κεντρικά σημεία των Τοπικών Κοινοτήτων (σημεία συνάθροισης) στα οποία θα παρέχεται ΕΛΕΥΘΕΡΗ πρόσβαση στο διαδίκτυο. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 40.000 ευρώ». Στ.Μ.kalamatajournal.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου