20.7.12

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ-Η φωτιά μπήκε... εξαιτίας του πανηγυριού;


Εξαιτίας κτηματικών διαφορών μεταξύ κατοίκων ή λόγω του πανηγυριού ξέσπασε η φωτιά στα Αργυρά - Σελλά; Έτσι δείχνουν τα πράγματα, αφού το παραπάνω σενάριο είναι αυτό που συζητείται εντονότερα μεταξύ των κατοίκων της περιοχής.
Κάτοικοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η μεγάλη πυρκαγιά να προκλήθηκε εξαιτίας κάποιου που.... διαφωνούσε με το πανηγύρι που βρισκόταν εκείνη την ώρα σε εξέλιξη (για την εορτή της Αγίας Μαρίνας) και αποφάσισε να δράσει!
Στο χωριό, στην κυριολεξία «φωτογραφίζουν» τους δράστες! Οι υποψίες κατά συγκεκριμένων ατόμων είναι πολλές και όλα δείχνουν πως πολύ σύντομα θα βρεθεί ο δράστης της καταστροφής. Από την πρώτη στιγμή η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε καταλήξει πως η φωτιά ήταν εμπρησμός. Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Γεωργιόπουλος εκτίμησε ότι «η μεγάλη φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό, αφού ξεκίνησε στις 2.30 τη νύχτα και ξαφνικά άρχισε να καίγεται όλο το βουνό, καθώς ξεπηδούσαν φλόγες από πολλά σημεία».
Με την άποψη του Διοικητή συμφωνούν και τοπικοί παράγοντες. Τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος όσο και ο αντιδήμαρχος Πατρέων Αχιλλέας Γεωργακόπουλος.
«Ίσως η φωτιά ξεκίνησε εξαιτίας κτηματικών διαφορών.
Τσακώνονταν δύο ιδιοκτήτες και ο ένας αποφάσισε να τιμωρήσει τον άλλον με αυτόν τον τρόπο. Μόνο που δεν υπολόγισε πως η φωτιά θα ελάμβανε γρήγορα μεγάλη έκταση» έλεγαν στον «Κόσμο» κάτοικοι της περιοχής.
Άλλοι πάλι «εκμυστηρεύθηκαν» στις αρμόδιες αρχές πως ... υπήρχαν διαφωνίες σε σχέση με την πραγματοποίηση του πανηγυριού και ίσως κάποιος θέλησε με αυτόν τον τρόπο... να διώξει τον κόσμο και να σταματήσει η εκδήλωση!
«Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει που μπορεί να φθάσει το ανθρώπινο μυαλό και τι μπορεί να σκεφθεί. Μην αποκλείεται και το γεγονός να υπάρχει κάποιος πυρομανής» δήλωσε στον «Κόσμο» ο αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος.
Ένα ακόμη στοιχείο το οποίο ενισχύει το σενάριο πως η πυρκαγιά εκδηλώθηκε μετά από κάποια «κόντρα», «διαφωνία» ή «τσακωμό» είναι το γεγονός πως λόγω της κρίσης και της κάθετης «πτώσης» στην αγορά ακινήτων, το ενδεχόμενο η φωτιά να μπήκε για δημιουργία οικοπέδων - φιλέτων, δεν μπορεί να ισχύει!
Στα Σελλά και τα Αργυρά λόγω της οικονομικής κρίσης και της αδυναμίας επένδυσης σε γη, έχουν ρίξει τις τιμές των οικοπέδων (ακόμη και κατά 50% σε σχέση με τις «χρυσές εποχές») ενώ η προσφορά γης έχει αυξηθεί καθώς αρκετοί ιδιοκτήτες πωλούν την περιουσία τους για να εξασφαλίσουν μετρητά!dete.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου