31.7.12

Γέμισαν οι μονάδες εμφραγμάτων, λόγω οικονομικής κρίσης!


Ανησυχητική αύξηση του ποσοστού εμφραγμάτων, λόγω του άγχους που έχει προκαλέσει στον πληθυσμό η οικονομική κρίση, παρατηρείται ήδη στα αιμοδυναμικά τμήματα των νοσοκομείων. 
Κάτι που έχει παρατηρηθεί και σε άλλα κράτη τα οποία περιήλθαν υπό την “σκέπη” του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.  Τα καρδιαγγειακά νοσήματα αναδεικνύονται σε παγκόσμιο “δολοφόνο”, καθώς ευθύνονται για περισσότερους από 17 εκατομμύρια θανάτους σε ολόκληρο τον κόσμο. Όπως προκύπτει, μάλιστα, από τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), ο αριθμός αυτός, ο οποίος αποτελεί πάνω από το 30% της παγκόσμιας θνησιμότητας, έως το 2025 αναμένεται να ανέλθει στα 25 εκατομμύρια!
Το έμφραγμα του μυοκαρδίου παραμένει η κύρια αιτία θνητότητας, με τους επιστήμονες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και να τονίζουν την ανάγκη άμεσης κλήσης για πρώτες βοήθειες και έγκαιρης άφιξης του ασθενούς στο νοσοκομείο, η οποία σήμερα κρίνεται χρονικά προβληματική, καθώς οι εμφραγματίες, ή το περιβάλλον τους, καθυστερούν αδικαιολόγητα να ειδοποιήσουν το Ε.Κ.Α.Β.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου