1.8.12

Ανάπτυξη δικτύου 4G από την Cosmote -Μείωση τελών


Την ανάπτυξη κινητού ευρυζωνικού δικτύου 4G τεχνολογίας LTE (Long Term Evolution), ξεκινά η COSMOTE, καταγράφοντας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, μια ακόμη πρωτιά για το τηλεπικοινωνιακό της δίκτυο. 
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η εταιρεία προχωρά στη σταδιακή ανάπτυξη του νέου δικτύου 4G με την εγκατάσταση του νέου εξοπλισμού, αρχικά σε επιλεγμένα σημεία.
Το δίκτυο 4G επιτρέπει πολλαπλάσιες ταχύτητες πρόσβασης στο διαδίκτυο, χρήση προηγμένων multimedia εφαρμογών όπως HD Streaming και HD Video-Conferencing, αλλά και αποστολή και λήψη μεγάλων αρχείων.
 Είναι χαρακτηριστικό πως, κατά μέσον όρο, οι χρήστες θα μπορούν να κατεβάσουν μια ταινία HD σε 2- 3 λεπτά. 
Η COSMOTE επισημαίνει ότι είναι η πρώτη εταιρεία τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα, που έχει υλοποιήσει πιλοτικό δίκτυο 4G τεχνολογίας LTE σε αστικό περιβάλλον, με τις σχετικές δοκιμές σε εργαστηριακό επίπεδο. Κατά τις δοκιμές αυτές έχουν επιτευχθεί ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων άνω των 100 Mbps στη λήψη και 45 Mbps στην αποστολή.
Παράλληλα, έχει αξιολογηθεί η επίδοση του δικτύου 4G σε πραγματικές συνθήκες και η συνύπαρξη- διαλειτουργικότητα με τα υφιστάμενα δίκτυα κινητών επικοινωνιών (2G & 3G), αξιολογώντας την αναβαθμισμένη εμπειρία στις υπηρεσίες που απολαμβάνει ο τελικός χρήστης.


Σε μείωση των τελών τερματισμού κλήσεων στο δίκτυό της κατά 27,3% προχώρησε η Cosmote

Νέα μείωση κατά 27,3% των τελών τερματισμού κλήσεων στο δίκτυό της ανακοίνωσε η Cosmote. Ειδικότερα, από σήμερα, το νέο μειωμένο τέλος τερματισμού της Cosmote θα ανέρχεται πλέον από 0,0495 ευρώ σε 0,0360 ευρώ ανά λεπτό.

Με τη μείωση αυτή, οι καταναλωτές θα μπορούν να απολαμβάνουν ακόμη χαμηλότερες χρεώσεις για τις κλήσεις, που πραγματοποιούν από σταθερά δίκτυα προς πελάτες Cosmote.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου