3.8.12

5.000 Ευρώ για διαφήμιση του λαδιού ...σε βιβλίο!


Εντυπωσιακά γαλαντόμα είναι η δημοτική αρχή Καλαμάτας απέναντι σε εκδοτική εταιρία, στην οποία θα δώσει 5.000 ευρώ προκειμένου σε βιβλίο που ετοιμάζει να συμπεριλάβει ύλη και για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο  Καλαμάτας, καθώς και για το ελαιόλαδο με την ένδειξη «ΠΟΠ Καλαμάτα».
Η γαλαντομία αυτή ωστόσο κρίθηκε τουλάχιστον υπερβολική και από τις τέσσερις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, που στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου καταψήφισαν την εισήγηση για την επιχορήγηση των 5.000 ευρώ.
Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, τόνισε ότι πρόκειται για μια εκδοτική προσπάθεια του εκδότη του περιοδικού «Ελιά και Ελαιόλαδο», Βασίλη Ζαμπούνη και υπογράμμισε ότι το βιβλίο αυτό θα κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο και θα προβάλει το ελαιόλαδο της περιοχής μας.
Παρά τις αναφορές του δημάρχου οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν πείσθηκαν για τη σκοπιμότητα μιας τόσο ακριβής επιχορήγησης.
Μάλιστα ο Νίκος Διασάκος, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έδωσε την πολιτική διάσταση του θέματος, τονίζοντας ότι δεν είναι η προβολή αυτή που θα σταματήσει να μειώνει το εισόδημα των ελαιπαραγωγών ενώ ταυτόχρονα ακριβαίνει το ελαιόλαδο για τους καταναλωτές. Το πρόβλημα, υποστήριξε, θα λυθεί με αλλαγή πολιτικής, εντελώς αντίθετη από αυτή που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση και υπηρετούν οι ελληνικές κυβερνήσεις.
Ο Γιάννης Γκλεγκλές, σύμβουλος της «Πρωτοπορίας», σημείωσε ότι μια τέτοιου είδους διαφήμιση δεν πρόκειται να ωφελήσει σε τίποτα, αντίθετα εκείνο που χρειάζεται είναι ολοκληρωμένη στρατηγική.Στ.Μ..kalamatajournal.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου