3.8.12

Τα 83 εκατομμύρια φτάνουν οι λογαριασμοί "Μαιμού" στο Facebook


Ολοένα και αυξάνονται οι ψεύτικοι λογαριασμοί στην δημοφιλή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, Facebook. Αυτήν την στιγμή αριθμούν στους 83 εκατ. την ώρα που πριν από δύο εβδομάδες ήταν 54 εκατομμύρια.
Σύμφωνα με το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 8,7% των συνολικών χρηστών, οι οποίοι πλέον είναι 955 εκατομμύρια.
Η εταιρεία τον τελευταίο καιρό έχει καταφέρει να ξεχωρίσει όλους αυτούς τους ψεύτικους χρήστες μέσω αυτόματων συστημάτων αλλά και μέσω αναφορών των ίδιων των χρηστών του Facebook, σε τρεις κατηγορίες.
Οι «ακριβοί λογαριασμοί»
Πρόκειται για ψεύτικα προφίλ τα οποία οι χρήστες διατηρούν κανονικότατα, παράλληλα με τα δικά τους προφίλ. Οι λογαριασμοί αυτοί αντιστοιχούν στο 4,8% των συνολικών χρηστών.
Οι «χρήστες με λανθασμένη ταξινόμηση»
Η δεύτερη αυτή κατηγορία, έχει κάνει με χρήστες οι οποίοι έχουν δημιουργήσει λογαριασμούς επιχειρήσεων, ή οργανισμών ή μή ανθρώπινων όντων, όπως ζώων και αντιστοιχούν στο 2,4% των συνολικών χρηστών.
Οι «ανεπιθύμητοι» χρήστες
Πρόκειται για την κατηγορία στην οποία κατατάσσονται λογαριασμοί οι οποίοι δημιουργήθηκαν για να παρεμποδίζουν τη λειτουργία του Facebook, κατά παράβαση των όρων λειτουργίας της υπηρεσίας, στέλνοντας άχρηστα μαζικά μηνύματα στους χρήστες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου