23.8.12

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινόμενων λόγω... καύσωνα


Ένα ακόμα κύμα καύσωνα προστίθεται στην παρατεταμένη ζέστη αυτού του θερμού καλοκαιριού. Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ.
Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικινδύνων καιρικών φαινόμενων:
Άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές της χώρας από σήμερα Πέμπτη (23/8/2012) έως και την Κυριακή (26/08/2012) και θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 40 και πιθανόν κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίου.
Σταδιακή πτώση αναμένεται το απόγευμα της Δευτέρας (27/8/2012) από τα δυτικά και βόρεια, που θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα την Τρίτη (28/8/2012). Παράλληλα θα ενισχυθούν πρόσκαιρα και οι βόρειοι άνεμοι κατά τόπους στα 8 μποφόρ.
Πιο αναλυτικά:
Την Παρασκευή (24/8/2012), το Σάββατο (25/8/2012) και την Κυριακή (26/8/2012) στα ηπειρωτικά η μέγιστη θερμοκρασία θα φθάσει τους 39 με 40 και πιθανόν κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίου. Στις Κυκλάδες τους 36 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 37 με 38 βαθμούς.
Τη Δευτέρα (27/8/2012) στην ανατολική χώρα η θερμοκρασία θα φθάσει τους 38 με 40 και πιθανόν τοπικά τους 41 βαθμούς Κελσίου πριν αρχίσει να υποχωρεί.
Σύμφωνα με τον διευθυντή του Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνη Λάλο, το κύμα καύσωνα θα διαρκέσει τέσσερεις ημέρες, δηλαδή μέχρι τη Δευτέρα, στη δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα, όπου από τις απογευματινές ώρες θα αρχίσει να πέφτει το θερμόμετρο, ενώ στα ανατολικά και νότια, καθώς και στην Αθήνα, θα δροσίσει από την Τρίτη.
Η πιο ζεστή μέρα θα είναι η Κυριακή, μιας και οι άνεμοι θα εξασθενίσουν ακόμα και στο Αιγαίο και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 41 βαθμούς. Η υγρασία θα είναι αυξημένη, γι' αυτό ανεξάρτητα με το τί θα δείξει ο υδράργυρος, η δυσφορία θα είναι ιδιαίτερα μεγάλη στην ηπειρωτική Ελλάδα. Στις παραθαλάσσιες περιοχές η θερμοκρασία θα κυμανθεί 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.
«Πολλές φορές συμβαίνει να έχουμε υψηλές θερμοκρασίες μέσα στον Αύγουστο, είναι απόλυτα φυσιολογικό για το καλοκαίρι», αναφέρει ο κ. Λάλος και συμπληρώνει ότι «ο Ιούλιος που πέρασε ήταν από τους πιο θερμούς των τελευταίων ετών και από ό,τι φαίνεται το ίδιο θα ισχύσει για και για τον Αύγουστο, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε τις στατιστικές στο τέλος του μήνα για να μιλήσουμε με βεβαιότητα».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου