15.8.12

Επίσκεψη του Α. Σαμαρά στην Πύλο


Οι φετινές διακοπές μου στον τόπο καταγωγής της γυναίκας μου, τη Μεσσηνία, συνέπεσαν με την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Α. Σαμαρά, στην Πύλο. 
 Ως μέλος της Πολιτικής Επιτροπής, θα ήταν σοβαρή παράλειψή μου να μη δώσω το παρών. Έτσι βρέθηκα για λίγες ώρες κοντά στον πρωθυπουργό, που έφτασε στην ιδιαίτερη πατρίδα του συνοδευόμενος από τη σύζυγό του.
Στο πρόγραμμά του υπήρχαν τα εγκαίνια δύο εκθέσεων: αρχικά εγκαινίασε την έκθεση «Βυθισμένα Ταξίδια, Ανθρώπινες Εξερευνήσεις: Ίχνη σημαίνοντα στις θάλασσες της Πελοποννήσου» της Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων, που φιλοξενείται στο κτήριο Πασά στο φρούριο της Πύλου.
 ( Να σημειώσουμε πως την ανάδειξη των ενάλιων αρχαιοτήτων είχε βάλει ως στόχο από το 2009, όταν ήταν Υπουργός Πολιτισμού, θεωρώντας ότι είναι εξίσου σημαντικές με τις επίγειες). Ακολούθως μετέβη στην οικία του Ολυμπιονίκη Τσικλιτήρα και εγκαινίασε την επανέκθεση της συλλογής του Γάλλου Φιλέλληνα Rene Puaux. Παρόντες ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού κι Αθλητισμού κ. Τζαβάρας, ο Δήμαρχος Πύλου κ. Καφαντάρης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων κ. Αγγελάκας και οι βουλευτές Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος και Δημήτρης Σαμπαζιώτης.
Ο πρωθυπουργός τόνισε: «περνάμε δύσκολα και θα περάσουμε κι άλλες δυσκολίες. Είμαστε όμως Έλληνες, και σε μια χώρα όπου τα πάντα ξεχειλίζουν από πολιτισμό, θα σταθούμε αντάξιοι της κληρονομιάς μας. Όχι μόνο ως φύλακες των μνημείων της, αλλά κι ως θεματοφύλακες των αξιών του πολιτισμού μας, του τόπου μας, της πατρίδας μας». Λόγια που όχι μόνο μας βρίσκουν  σύμφωνους, αλλά ταυτόχρονα τονώνουν το ηθικό μας σε δύσκολους καιρούς.
Ευχόμαστε στον Πρωθυπουργό καλή ξεκούραση κοντά στα αγαπημένα του πρόσωπα. Τις επόμενες ημέρες ξεκινούν κρίσιμες συναντήσεις με ηγέτες της Ευρώπης. Καλή επιτυχία, Πρόεδρε!

Κώστας Πάτρας
Μέλος Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου