9.8.12

Πότε οι άνδρες προτιμούν τις παχουλές γυναίκες;


Οι άνδρες όταν είναι αγχωμένοι θεωρούν τις υπέρβαρες και παχύσαρκες γυναίκες πιο ελκυστικές απ’ ότι όταν είναι χαλαροί, υποστηρίζουν Βρετανοί επιστήμονες σε άρθρο τους που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο PLoS ONE.
Η μελέτη συμφωνεί με παλαιότερες έρευνες που είχαν δείξει ότι όταν οι πόροι είναι ελλιπείς, οι άνθρωποι τείνουν να προτιμούν βαρύτερους συντρόφους, ίσως επειδή το πάχος είναι ένδειξη ότι το άτομο έχει πρόσβαση σε τροφή και είναι υγιές. Στις γυναίκες για παράδειγμα, η έλλειψη βάρους δυσχεραίνει την προσπάθεια επίτευξης και ολοκλήρωσης της κύησης.
Σύμφωνα με μια επιστημονική θεωρία, το πρότυπο αυτό ισχύει και όταν το άτομο είναι συναισθηματικά αγχωμένο, επειδή ένα παχύτερο και πιο ώριμο σώμα είναι ένδειξη ότι το άτομο μπορεί να αντέξει τις δυσκολίες.
Ο Δρ Βίρεν Σουαμι από το Πανεπιστήμιο του Γουεστμίνστερ στο Λονδίνο και ο συνεργάτης του Μάρτιν Τοβι από το Πανεπιστήμιο του Νιουκάστλ με τυχαία επιλογή υπέβαλλαν άνδρες σε μια στρεσογόνο κατάσταση που έμοιαζε με συνέντευξη για δουλειά ή σε μια χαλαρή φάση όπου οι συμμετέχοντες περίμεναν ήσυχα σε ένα δωμάτιο. Στη μελέτη έλαβαν μέρος συνολικά 81 Βρετανοί.
Μετά την στεσογόνο ψευδή συνέντευξη ή την ήσυχη αναμονή, οι άνδρες κλήθηκαν να κρίνουν την εκλυστικότητα που εξέπεμπαν οι φωτογραφίες γυναικών, των οποίων το βάρος κυμαινόταν από έλλειψη έως και πλεονασμό.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι στρεσαρισμένοι άνδρες χαρακτήρισαν τα βαρύτερα σώματα θετικά, συγκριτικά με τους άνδρες που ήταν ήρεμοι. Οι πρώτoi θεώρησαν τις γυναίκες με κανονικό βάρος λιγότερο ελκυστικές, εν αντιθέσει με τους ήρεμους συμμετέχοντες.
Η μελέτη δείχνει ότι το περιεχόμενο παίζει σημαντικό ρόλο στο τι θεωρεί ο καθένας ελκυστικό ή όχι. Επίσης αιτιολογεί γιατί τα κριτήρια της ομορφιάς ποικίλουν από πολιτισμό σε πολιτισμό, ακόμη και εντός της ίδιας πολιτισμικής κουλτούρας ενός λαού.: health.in.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου