3.8.12

Αυγουστιάτικο " ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ " από την ΔΕΗ !


Αυξήσεις - φωτιά στους λογαριασμούς της ΔΕΗ έρχονται να δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο τους καταναλωτές.
Σύμφωνα με το "Έθνος" η νέα επιβάρυνση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος θα γίνει λόγω της αύξησης κατά 47% του τέλους υπέρ ΑΠΕ και θα είναι στα 8 ευρώ/ Mwh μεσοσταθμικά από 5,43 ευρώ/ Mwh που είναι η μεσοσταθμική τιμή σήμερα.
Η αύξηση του τέλους ΑΠΕ στην οποία φαίνεται να καταλήγει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας επιβάλλεται στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για να τιθασευτεί το έλλειμμα του Λειτουργού της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ), το οποίο διογκώνεται συνεχώς εξαιτίας της αθρόας ένταξης νέων φωτοβολταϊκών. Ο επιμερισμός του νέου τέλους ανά κατηγορία καταναλωτών δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, καθώς αναμένονται από τη ΔΕΗ οι πίνακες με το μέσο έσοδο πωλήσεων ανά κατηγορία, βάσει του οποίου θα γίνει ο τελικός καταμερισμός, που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα ή το αργότερο ως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα, με μεσοσταθμικό τέλος ΑΠΕ στα 5,43 ευρώ/ Mwh, η χρέωση για την οικιακή κατανάλωση φθάνει στα 5,99 ευρώ/ΜWh. Κύκλοι της ΡΑΕ αναφέρουν πάντως ότι παρά την αύξηση, το τέλος ΑΠΕ για τους οικιακούς καταναλωτές θα διαμορφωθεί σε επίπεδα «σαφώς κάτω από διψήφιο νούμερο», πολύ κοντά στη μεσοσταθμική τιμή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου