2.8.12

"Μοναδική "η εκδήλωση για τον Κωστή Τσικλητήρα στην Πύλο


Άγνωστες στιγμές από τη δυστυχώς σύντομη ζωή του Πύλιου χρυσού Ολυμπιονίκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Στοκχόλμης (1912), Κωστή Τσικλητήρα, παρουσιάστηκαν στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα τιμητική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, χθες το βράδυ, στο προαύλιο της οικίας του.
Μίλησε ο ανιψιός του Ολυμπιονίκη, Ηρακλής Τσικλητήρας, ο οποίος ανέφερε διάφορες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το σπουδαίο αθλητή και τη διαδρομή της οικογένειάς του. Αναφέρθηκε και στην οικία του, στην Πύλο, η οποία περιήλθε στην κατοχή της Εθνικής Τράπεζας λόγω οικονομικών προβλημάτων.
Ο πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Πύλου «Το Ναυαρίνο», Δημήτρης Μυσιρλής, μίλησε στις διαχρονικές προσπάθειες ώστε η οικία Τσικλητήρα να αποκτηθεί από το Δήμος, κάτι που τελικά επιτεύχθηκε επί δημαρχοντίας Θανάση Φιλιππόπουλου.
Η γυναίκα του αθλητισμού, Ελένη Μιχαπούλου, αναφέρθηκε στη σύντομη αθλητική ζωή του Κωστή Τσικλητήρα, λόγω του θανάτου του σε ηλικία 25 ετών.
Ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην παραχώρηση του πρώτου ορόφου της οικίας Τσικλητήρα στο υπουργείο Πολιτισμού, για 25 χρόνια, προκειμένου να στεγαστεί η έκθεση του Γάλλου Φιλέλληνα Rene Puaux, που θα εγκαινιαστεί στις 14 Αυγούστου από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.
Επίσης ο δήμαρχος απένειμε τιμητική πλακέτα στον Ηρακλή Τσικλητήρα.
Ακολούθησε ένα θαυμάσιο μουσικό πρόγραμμα με τη Μαρία Τσώνη στο τραγούδι και τη Νίκη Γκουντούμη στο πιάνο, ενώ υπήρχε και μια ευχάριστη έκπληξη, όταν σηκώθηκε από το κοινό ο συνθέτης και ερμηνευτής Γιάννης Νικολάου, που τραγούδησε το «Δίχτυ» του Σταύρου Ξαρχάκου σε στοίχους Νίκου Γκάτσου.kalamatajournal.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου