1.8.12

Συνέλαβαν Τμηματάρχη του Γενικού Λογιστηρίου μετά από μήνυση Σταικούρα


Αστυνομικό θρίλερ εξελίσσεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους από την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα "Καθημερινή".

Όπως αποκαλύπτεται, συνελήφθη και κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ο τμηματάρχης της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους Λάμπρος Λιόσης, κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος για παράβαση του νόμου περί προσωπικών και παραβίαση των μυστικών της Πολιτείας.

Η σύλληψη έγινε την Παρασκευή στο γραφείο του στην οδό Πανεπιστημίου 37, από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οδηγήθηκε το πρωί στον εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης και παρέπεμψε τον κ. Λιόση στην 8η Ειδική Ανακρίτρια. Η απολογία του είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 12.00.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Καθημερινής, ο κ. Λιόσης κατηγορείται ως υπεύθυνος για τη διαρροή στο Διαδίκτυο ενός διαβαθμισμένου εγγράφου - Non paper με πληροφορίες που ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα χρησιμοποιούσε για διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Το έγγραφο μάλιστα αναρτήθηκε την περασμένη εβδομάδα σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα και ένα blog. Το συγκεκριμένο έγγραφο είχε σταλεί μέσω mail σε τέσσερις μόνο παραλήπτες, τον κ. Σταϊκούρα, τον κ. Λιόση και δύο ακόμα υπαλλήλους, ενώ το κείμενο συνέταξε υψηλόβαθμη αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως διέρρευσε στο διαδίκτυο, το κείμενο ήταν φωτογραφία του εγγράφου από εκτύπωση που είχε κάνει ο κ. Λιόσης στο επίμαχο έγγραφο, ενώ στο επάνω μέρος αναγράφεται το όνομά του.

Η μηνυτήρια αναφορά έγινε από πλευράς του κ. Σταϊκούρα, ενώ στρέφονταν αρχικά κατά αγνώστων και ζητούσε την ποινική δίωξη όσων ευθύνονται για μία σειρά από διαρροές απόρρητων εγγράφων του υπ. Οικονομικών σε ιστοσελίδες.

Μερικές εβδομάδες πριν, ο ίδιος κατήγγειλε διάρρηξη στα γραφεία των υπηρεσιών στις οποίες προΐσταται. Πηγές με γνώση στα θέματα υποστηρίζουν ότι ο κ. Λιόσης είχε εκτυπώσει και αφήσει στο γραφείο του το επίμαχο mail, το οποίο στη συνέχεια υπάλληλος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους διέρρευσε στο διαδίκτυο.

Από την πλευρά του, ο κ. Λιόσης αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή στο θέμα και υποστηρίζει ότι κάποιος από τους υπαλλήλους του Λογιστηρίου φωτογράφησε το έγγραφο στο γραφείο του και το αναπαρήγαγε στο διαδίκτυο.

Διατυπώνει μάλιστα την πεποίθηση ότι αυτό συνέβη κατά την απουσία του, όταν αυτός ήταν σε επαγγελματικές συναντήσεις.

Και ότι ο δράστης μάλιστα, επέλεξε να φωτογραφίσει το έγγραφο, προκειμένου να αναδείξει τα στοιχεία του στο πάνω μέρος της φωτοτυπίας.

Πάντως, η Διεύθυνση Δίωξης συνεχίζει την έρευνα για την υπόθεση στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που έχει διαταχθεί, ενώ έρευνα διεξήχθη και στα γραφεία που στεγάζεται το ειδησεογραφικό σάιτ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου