9.8.12

ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ - Παρέμβαση της Διεθνούς Αμνηστίας για τις επιχειρήσεις


«Οι ελληνικές αρχές πρέπει να σταματήσουν τη μαζική καταστολή των «παράτυπων μεταναστών» από την αστυνομία και να επιτρέψουν αποτελεσματική πρόσβαση στις διαδικασίες ασύλου σε αυτούς που χρήζουν διεθνούς προστασίας», επισημαίνει σε σημερινή ανακοίνωσή της η Διεθνής Αμνηστία, μετά τις αναφορές ότι περισσότεροι από 7.500 ξένοι υπήκοοι προσήχθησαν στην Αθήνα από την προηγούμενη Πέμπτη.

Οι άνθρωποι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας, κρατούνται σε συνθήκες συνωστισμού στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής ή σε άλλα αστυνομικά τμήματα στην Αθήνα. Άλλοι έχουν μεταφερθεί σε αστυνομικές σχολές στη Βόρεια Ελλάδα, οι οποίες χρησιμοποιούνται ως κέντρα κράτησης.

«Ενώ η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να ελέγχει την μετανάστευση, δεν έχει το δικαίωμα να αντιμετωπίζει τους ανθρώπους στο δρόμο σαν εγκληματίες μόνο εξαιτίας του χρώματος του δέρματός τους», δήλωσε η Γεζέρτσα Τιγκάνι, αναπληρώτρια διευθύντρια του Προγράμματος για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία.

Λόγω της ραγδαίας αύξησης των επιθέσεων με ρατσιστικά κίνητρα εναντίον αλλοδαπών κατά το προηγούμενο έτος, η Διεθνής Αμνηστία εκφράζει ανησυχίες πως μία τέτοια μαζική και μεροληπτική επιχείρηση θα τροφοδοτήσει περαιτέρω επιθέσεις και ξενοφοβία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου