17.8.12

Τουριστικά όνειρα θερινής νυκτός…


… αλλά φοβάμαι ότι όταν ξυπνήσει η δημοτική αρχή θα είναι πλέον πολύ αργά!

Κατά τη προσφιλή του τακτική ο κ. Νίκας έφτιαξε (από τη αρχή της τωρινής θητείας του) μια ακόμα επιτροπή αποτελούμενη, ως συνήθως, από φιλικά προσκείμενα πρόσωπα (μακριά από τον κ δήμαρχο οποιαδήποτε αντίθετη φωνή), τη βάφτισε ‘τουριστική’ και μέσα Αυγούστου ανακοίνωσε μέτρα και δράσεις για τη τόνωση της επόμενης τουριστικής περιόδου!
Για το τι έχει γίνει κατά τη διάρκεια των τελευταίων 6 ετών με κυβερνήτη του δήμου τον κ. δήμαρχο, ας το αφήσουμε καλύτερα.  Η απάντηση σίγουρα είναι ότι φταίει κάποιος άλλος! Δυστυχώς κ. Νίκα δεν φταίει κανένας άλλος παρά μόνο η ανεδαφική, αλλοπρόσαλλη και χωρίς όραμα πολιτική σας.  Μια πολιτική που αρκείται σε επικοινωνιακά τρυκ, με συγκρότηση επιτροπών και ανούσιες συνεντεύξεις χωρίς τελικά κανένα αποτέλεσμα.  Σε δουλειά να βρισκόμαστε και ας ρίχνουμε στάχτη στα μάτια του κοσμάκη. 
Ας επικεντρωθούμε όμως στο σήμερα…  Σεβόμενος στο έπακρο την επαγγελματική πορεία του κάθε ατόμου της τουριστικής επιτροπής του δήμου μας και του κ. Νίκα, μπορώ να ρωτήσω τι εμπειρία έχουν στον τομέα του τουρισμού ή έστω στον τομέα του μάρκετινγκ; Σε τι ανάλογα προγράμματα έχουν δουλέψει και με τι αποτελέσματα; Εκτός αν, όπως προείπα, όλα είναι για το θεαθήναι οπότε…
Διαβάζω στο τοπικό τύπο της 11ης Αυγούστου ότι ‘ με καθυστέρηση ο Δήμος Καλαμάτας προβαίνει σε ενέργειες για τη προβολή της πόλης και του δήμου, έτσι ώστε να ενισχύσει την επισκεψιμότητα στην περιοχή μας’ με ενέργειες όπως τη παραγωγή 5λεπτου βίντεο που θα προβάλλεται στα κρουαζιερόπλοια που προσεγγίζουν το λιμάνι μας, την έκδοση ενημερωτικών φυλλαδίων (ήδη για την αγγλική του έκδοση σημειώθηκαν ενστάσεις!) και τη λειτουργία περιπτέρου στον αερολιμένα.  Μα μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει το πως αυτές οι δράσεις θα αυξήσουν την επισκεψιμότητα στη πόλη μας τη στιγμή που απευθύνονται σε τουρίστες που είναι ήδη εδώ;;;
Άφησα για τελευταίο ‘τα επιμορφωτικά σεμινάρια εκμάθησης αγγλικών σε οδηγούς ταξί’! Τώρα μάλιστα…

Και αναρωτιόμουν γιατί δεν έρχονται κατά ορδές οι τουρίστες στην Καλαμάτα μας… Η συμπαθής τάξη των οδηγών ταξί φταίει!
Δεν φταίνε η έλλειψη καθαριότητας της πόλης, τα απορρίμματα, οι δρόμοι που θυμίζουν σεληνιακό τοπίο, η έλλειψη οργάνωσης του δήμου, το κυκλοφοριακό χάος, τα σπασμένα και υπό κατάληψη πεζοδρόμια, η υποδοχή του επιβατών των κρουαζιερόπλοιων μέσα στο λιοπύρι, η αναρχία στην οδ. Ναυαρίνου,  η παντελής έλλειψη ενημερωτικών πινακίδων… Όχι… Φταίνε οι οδηγοί των ταξί που δεν μιλάνε αγγλικά (αλήθεια πόσοι από τους αντιδημάρχους και προέδρους επιτροπών και συμβουλίων του κ. Νίκα μιλάνε αγγλικά;;)

Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου κατά τη διάρκεια των δημοτικών συμβουλίων να ζητάω στοιχεία, αριθμούς, μετρήσεις ώστε να ξέρουμε αν οι όποιες δράσεις έχουν αποτέλεσμα αλλά φευ… Η δημοτική αρχή και οι επιτροπές του κοιμούνται. Τι στοιχεία υπάρχουν (έστω για τα τελευταία 2 χρόνια) για την αποτελεσματικότητα των όποιων ενεργειών; Συνεχίζει η δημοτική αρχή να σπαταλά πόρους (οικονομικούς και ανθρώπινους) χωρίς αιδώ! Σε αποσπασματικές δράσεις χωρίς να υπάρχουν ΞΕΚΑΘΑΡΟΙ και ΜΕΤΡΗΣΙΜΟΙ στόχοι. Χωρίς να υπάρχει ΟΡΑΜΑ για την τουριστική ανάπτυξη του δήμου μας!
Το θέμα της τουριστικής ανάπτυξης είναι τεράστιο για να αναλυθεί μέσα σε λίγες γραμμές.  Αλλά τούτο είναι σίγουρο: Η δημοτική αρχή πρέπει επιτέλούς να ξυπνήσει και να αλλάξει ρότα γιατί οδηγεί τον τουρισμό της περιοχής μας σε ξέρα…

Υ.Γ. Επειδή οι προτάσεις μας στο δημοτικό συμβούλιο δεν τυγχάνουν της προσοχής σας, θα δημοσιοποιήσουμε το πρόγραμμα της παράταξής μας για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας έτσι ώστε να καταλάβετε επιτέλους τη διαφορά μεταξύ του τουριστικού οράματος και των θερινών ονείρων σας.

Γιάννης Σωτ. Γκλεγκλές
Δημ. Σύμβουλος Ανεξ. Δημ. παράταξης ‘Πρωτοπορία’
Γραμματέας Δ.Σ. Καλαμάτας

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου