18.8.12

ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΧΙΟΣ


Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα στις 02.25, στις Καρυές Χίου, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής, προς το παρόν στους οικισμούς Καρυές, Αυγώνυμα, Δαφνώνας, Λίθιο, Βέσσα, Ελάτα, 'Αγιος Γεώργιος Συκούσης, Πυργί και Αρμόλια, επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 62 άτομα πεζοπόρο τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος, επτά οχήματα ΟΤΑ και τέσσερα ιδιωτικά βυτιοφόρα, 40 εθελοντές και 79 στρατιώτες.
 Τα δέκα αεροσκάφη και τα πέντε ελικόπτερα επιχειρούν με ιδιαίτερη δυσκολία, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν την από αέρος επιχείρηση κατάσβεσης.
Οι χερσαίες δυνάμεις ενισχύονται με 20 πυροσβέστες και δέκα οχήματα από την Αττική, καθώς και με 20 οχήματα από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας με συνολικά 80 πυροσβέστες.
 Εξαιτίας των αντίξοων καιρικών συνθηκών και της έκτασης της πυρκαγιάς, το πυροσβεστικό προσωπικό της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έχει τεθεί σε γενική επιφυλακή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου