18.8.12

ΠΥΡΙΝΗ ΚΟΛΑΣΗ στην ΧΙΟ εκκενώθηκαν χωριά !


Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά που μαίνεται από τα ξημερώματα του Σαββάτου σε δασική έκταση στις Καρυές της κεντρικής Χίου, που έχει οδηγήσει στην προληπτική εκκένωση τριών χωριών προς το νότιο τμήμα του νησιού.

Το πύρινο μέτωπο καίει χαμηλή βλάστηση και πευκοδάσος, ενώ η έκτασή του έχει φθάσει ως και τα 25 χλμ. Για την κατάσβεσή του επιχειρούν 75 πυροσβέστες με 17 πυροσβεστικά οχήματα, 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 8 πυροσβεστικά αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα.

Πυροσβέστες και 10 οχήματα ξεκίνησαν επίσης από τον Πειραιά, με τα πλοία «Νήσος Χίος» και «Πάτμος», ενώ επιπλέον δυνάμεις (20 επανδρωμένα οχήματα) θα μεταβούν στο νησί με αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού.

Στο νησί ήδη βρίσκεται ο διοικητής της ΑΣΔΕΝ, αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, για να συντονίσει τη κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων και τη συμμετοχή τους. Οι Ενοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για τη διάθεση επιπλέον δυνάμεων και μέσων, ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν και τα αιτήματα που υποβάλλονται από τις αρμόδιες αρχές.

Η ισχυρή ένταση των ανέμων που πνέουν στην περιοχή, εντάσεως 8 μποφόρ, δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης. Πέραν της ενίσχυσης των μετώπων από τον αέρα, οι άνεμοι - που δεν προβλέπεται να υποχωρήσουν ως αύριο - προκαλούν προβλήματα και στις επιχειρήσεις των εναέριων μέσων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το αρχηγείο της Πυροσβεστικής, τα χωριά Λιθί, Eλάτα και Βέσσα έχουν εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους.


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου