2.8.12

Διαχείριση των σκουπιδιών σε νομαρχιακό επίπεδο, αποφάσισαν οι δήμαρχοι


ΜΕ ΤΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ;
Μία ή δύο το πολύ «Μαραθόλακες» για όλα τα σκουπίδια του Νομού αποφάσισαν να φτιάξουν οι δήμαρχοι της Μεσσηνίας, που συναντήθηκαν χθες στο Δημαρχείο της Καλαμάτας. 
«Οι δήμαρχοι συμφώνησαν να προταθούν μία ή το πολύ δύο περιοχές στη Μεσσηνία για την εγκατάσταση των μηχανημάτων διαχείρισης (κομποστοποιητής, ΚΔΑΥ, δεματοποιητής). Οι χώροι επιλογής να στηρίζονται απολύτως σε επιστημονικά κριτήρια», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Καλαμάτας.
Η χθεσινή συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του δημάρχου Καλαμάτας και προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της σύσκεψης για τα σκουπίδια που έγινε τη Δευτέρα, υπό τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη. Αύριο θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη, αυτή τη φορά υπό τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Σταύρο Καλαφάτη, που έχει οριστεί από την κυβέρνηση υπεύθυνος για τα σκουπίδια.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι δήμαρχοι Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας και οι αντιδήμαρχοι Οιχαλίας Γιώργος Κατσαμπάνης και Ηλίας Ντονάς.
Τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι εάν υπάρχουν τα μηχανήματα (δεματοποιητές, κομποστοποιητές κ.λπ) που να μπορούν να επεξεργαστούν τον τεράστιο όγκο των σκουπιδιών που παράγουν καθημερινά οι Δήμοι της Μεσσηνίας αλλά και το αν υπάρχει κοντά στην Καλαμάτα χώρος κατάλληλος για την υποδοχή προς επεξεργασία του συνόλου των σκουπιδιών του Νομού.
Εν τω μεταξύ χθες αναρτήθηκε στο Διαύγεια η σύμβαση για την απομάκρυνση των σκουπιδιών της Καλαμάτας για το διάστημα από τις 6 Ιουνίου μέχρι τις 31 Ιουλίου, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ. Θα περίμενε κανείς ότι μια τέτοια σύμβαση θα υπογραφόταν πριν ξεκινήσει το έργο της απομάκρυνσης και όχι την ημέρα που αυτό ολοκληρώθηκε.Στ.Μ..kalamatajournal.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου