25.8.12

Στο Παρίσι ο Σαμαράς!


Μία ημέρα μετά το επιτυχημένο, κατά τις εκτιμήσεις του κυβερνητικού στρατοπέδου, ραντεβού του Αντώνη Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται στο Παρίσι, προκειμένου να συναντηθεί, στις 11:30 (ώρα Ελλάδος) με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων.  
Στις 12:15 θα ακολουθήσει κοινή δήλωση των δύο πολιτικών ηγετών.
Την Πέμπτη, μετά τη συνάντηση που είχε στο Βερολίνο με την καγκελάριο της Γερμανίας, ο Φρανσουά Ολάντ είχε δηλώσει ότι επιθυμία του είναι η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι οι Έλληνες πρέπει να κάνουν τις απαραίτητες προσπάθειες, για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.
Ο κ . Σαμαράς, από την άλλη, με ανεβασμένο ηθικό από τα αποτελέσματα της συνάντησης με την κυρία Μέρκελ, επιδιώκει να βελτιωθεί το κλίμα για τη χώρα μας, που επηρεάζεται από τοποθετήσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων και δυσχεραίνει τις προσπάθειες οικονομικής σταθεροποίησης.
Το κλίμα στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι καλό, καθώς τα αποτελέσματα των επαφών στο Βερολίνο αποτιμώνται θετικά. Η ελληνική αντιπροσωπεία θεωρεί ότι έγινε το πρώτο σημαντικό βήμα, όχι απλώς για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ελλάδας, αλλά και για την άρση της δυσπιστίας στις σχέσεις των δύο χωρών, που είχε επικρατήσει τα τελευταία χρόνια.
Εκτιμούν δε, στην ελληνική κυβέρνηση, ότι αυτό με τη σειρά του θα συμβάλλει στην αλλαγή της ψυχολογίας στις διεθνείς αγορές για τη χώρα μας.
«Γνωρίζουμε ότι χρειάζονται θυσίες. Είπαμε ότι θα στηρίξουμε την Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι μέρος της ευρωζώνης και επιθυμώ να παραμείνει στην ευρωζώνη και αυτό είναι η βάση των συζητήσεων» είπε χαρακτηριστικά την Παρασκευή η κυρία Μέρκελ, προσθέτοντας: «Η Ευρώπη είναι περισσότερο από ένα νόμισμα... Υπό αυτό το πνεύμα συζητήσαμε τα απαραίτητα βήματα που συνδέονται με προσδοκίες από την πλευρά της Ελλάδας». 
Τον κ. Σαμαρά συνοδεύουν στο ταξίδι του ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής, Χρήστος Σταϊκούρας, ο βουλευτής Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου, Σταύρος Βασιλόπουλος και ο σύμβουλος για ευρωπαϊκά θέματα, Σταύρος Παπασταύρου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου