2.8.12

Προβολή της Μεσσηνίας στη Σκανδιναβία

-«Σουηδική Κρατική Τηλεόραση
-Επίσκεψη κλιμακίου στο Δήμο Καλαμάτας
-Προβολή της Μεσσηνίας στη Σκανδιναβία»
Μια πολλή σημαντική απόφαση πάρθηκε από το κρατικό κανάλι της Σουηδικής τηλεόρασης για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας, μετά από προσπάθειες και σκληρές διαπραγματεύσεις.
Πρόκειται για την πραγματοποίηση μιας υπερπαραγωγής δέκα (10) τηλεοπτικών επεισοδίων, που θα πραγματοποιηθεί στη Μεσσηνία από τα τέλη Αυγούστου έως και το τέλος Σεπτεμβρίου 2012.
Πιο συγκεκριμένα:
Πρόκειται για τη σειρά των νέων επεισοδίων της δημοφιλούς σειράς Mästarnas Mästare (Πρωταθλητές των Πρωταθλητών) .
Η τηλεοπτική αυτή σειρά είναι ένας διαγωνισμός βετεράνων χρυσών Ολυμπιονικών και Παγκοσμίων Πρωταθλητών, οι οποίοι θα συναγωνισθούν σε διάφορα αγωνίσματα με στόχο να γίνουν οι «Πρωταθλητές των Πρωταθλητών».
• Η τηλεοπτική αυτή σειρά προβάλλεται για 5η τηλεοπτική σαιζόν από το SVT 1 σε ζώνη υψηλής τηλεθέασης.
• Το 2011 η τηλεοπτική σειρά είχε 2,2 εκατομμύρια τηλεθεατές την εβδομάδα.
• Βραβεύτηκε για δύο συνεχόμενες χρονιές με το βραβείο Kristalen, που είναι αντίστοιχο με το βραβείο ΕΜΜΥ award.
• Η παραγωγή περιλαμβάνει 10 επεισόδια διάρκειας 60 λεπτών το καθένα.
• Θα χρησιμοποιηθούν 22 κάμερες, τις οποίες θα συντονίσει ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες της Σκανδιναβίας, με διεθνή καριέρα.
Ο σκοπός της σειράς είναι να προβάλλει τον αθλητισμό και τη ζωή των Ολυμπιονικών σε ένα φυσικό περιβάλλον που θα αναδεικνύει τις διαχρονικές αξίες του αθλητισμού ως εναλλακτικού τρόπου ζωής. Το μεγάλο όνειρο των πρωταγωνιστών είναι να αγωνισθούν σε αρχαία στάδια και αθλητικούς χώρους που θα αναδεικνύουν τις αξίες του Ολυμπισμού και τη χώρας μας, ως γενέτειρας των Ολυμπιακών Αγώνων.
Στο παρελθόν έχουν πραγματοποιηθεί γυρίσματα σε Κύπρο, Μάλτα, Ουγγαρία και Ισπανία. Φέτος ήταν πολλές οι υποψήφιες χώρες αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδας που έκαναν τη δική τους μεγάλη προσπάθεια για να πάρουν αυτήν την τηλεοπτική σειρά. Τελικά κέρδισε η Μεσσηνία!!!
Είναι γεγονός, ότι με την παρουσίαση της τηλεοπτικής αυτής εκπομπής, όχι μόνο θα τονωθεί η τοπική οικονομία αλλά θα καθιερωθεί πλέον ολόκληρη η περιοχή μας σε δημοφιλή και ελκυστικό τουριστικό προορισμό.
Αρχές Σεπτεμβρίου, με ελικόπτερο, θα γίνουν λήψεις πλάνων από όλη τη Μεσσηνία, προβάλλοντας το φυσικό και πολιτιστικό πλούτο, το περιβάλλον, τουριστικά αξιοθέατα κλπ. Με τον τρόπο αυτόν, το κοινό θα πληροφορηθεί, μέσω της τηλεόρασης και του τύπου, το μέρος που θα πραγματοποιηθεί η παραγωγή αυτή, που είναι η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα και θα συμβάλει αφάνταστα στη τουριστική προβολή της Μεσσηνίας και της Ελλάδας γενικότερα στις Σκανδιναβικές χώρες.
Η εκπομπή θα ξεκινήσει με την παρουσίαση της Καλαμάτας από το σημείο «παρά πέντε» στην Άνω Βέργα, προβάλλοντας τη πρωτεύουσα του νομού, ως την πόλη της ελιάς, του λαδιού, του πολιτισμού και την ευρύτερη Μεσσηνία ως την πόρτα της Αρχαίας Ελλάδο
Σήμερα, Πέμπτη 2 Αυγούστου και ώρα 08.45 κλιμάκιο έξι στελεχών της παραγωγής επισκέφθηκε το Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Ε. Νίκα, ο οποίος τους καλωσόρισε, τους προσέφερε τοπικά προϊόντα και τον τουριστικό οδηγό της Καλαμάτας, τους ευχαρίστησε για την τόσο τιμητική για την περιοχή μας, επιλογή τους και υποσχέθηκε ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα είναι αρωγός αυτής της προσπάθειας. Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Καλαμάτας ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ. Θανάση Ψαρούλη, για τις άοκνες προσπάθειες και τον προσωπικό του αγώνα για την προβολή της Μεσσηνίας στη Σουηδία.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με συνέντευξη τύπου, στην οποία ανακοινώθηκε και επίσημα αυτή η μεγάλη επιτυχία για την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία.
Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας, ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Στάθης Αναστασόπουλος, ο Πρόεδρος της Διαδημοτικής Επιτροπής Τουρισμού Μεσσηνίας κ. Θανάσης Ψαρούλης, η Αντιπρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας κα Πόλα Κούλη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας κ. Σπύρος Λαγωνικάκος, ο Πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Μανιάτης και το κλιμάκιο των στελεχών της Σουηδικής κρατικής τηλεόρασης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου