24.8.12

Η "μεγάλη" συνάντηση του πρωθυπουργού


Ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να κορυφώσει τις προσπάθειες για να μεταβάλλει το αρνητικό κλίμα για την χώρα μας σήμερα στη συνάντηση του με την Άγκελα Μέρκελ και να κάνει ακόμη ένα βήμα στην στρατηγική που έχει χαράξει με στόχους τη θετική αξιολόγηση της τρόικας, την εκταμίευση της επόμενης δόσης και τη δημιουργία συνθηκών για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους.
Ο κ. Σαμαράς, θα συναντηθεί και με το γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ το Σάββατο στο Παρίσι, ενώ την Πέμπτη το πρωί είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους κ. Βενιζέλο και Κουβέλη ενόψει των συναντήσεών του.
Το ελληνικό ζήτημα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν η γερμανίδα καγκελάριος, με τον πρόεδρο της Γαλλίας στο Βερολίνο. Με δηλώσεις τους οι δύο ηγέτες ζήτησαν να τηρήσει η χώρα μας τις υποχρεώσεις της και να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο.
Την επιθυμία του να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ επανέλαβε ο Φρανσουά Ολάντ, τονίζοντας ότι η χώρα πρέπει να κάνει τις απαιτούμενες προσπάθειες για να το πετύχει.
Ο κ. Σαμαράς, στην γερμανική εφημερίδα Bild επισημαίνει τη δέσμευση της Ελλάδας για υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, υποσχόμενος παράλληλα ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει τα χρέη της προς τους δανειστές.
Εξάλλου, σε συνέντευξή του στη γαλλική Le Monde υπογραμμίζει την ανάγκη να δοθεί ένα περιθώριο στην Ελλάδα για να αναπνεύσει» τονίζοντας πως πρέπει να μπει ένα τέλος στη φημολογία για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου