31.8.12

COSTA NAVARINO - Τσιγγούνης ο Πεθερός !


Με μία πρόσκληση «γερμανικού τύπου» κατά τις τουρκικές εφημερίδες, άρχισε η διαδικασία του ελληνοτουρκικού γάμου της χρονιάς, που τελείται στο Costa Navarino της Μεσσηνίας αυτό το Σαββατοκύριακο.
Η οικογένεια Polat με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και ευρεία δραστηριότητα σε οικοδομικές και τουριστικές επιχειρήσεις, παντρεύει την κόρη της με τον Δημήτρη Γκινοσάτη, web developer, όπως καταγράφεται στο προσωπικό site που έχουν αναρτήσει οι δύο νέοι στο Internet. Η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι www.edandimitris.com. Εκεί, μπορεί ο καθένας να πληροφορηθεί όλες τις λεπτομέρειες για τον γάμο.

Βεβαίως, τα τουρκικά ΜΜΕ δεν φείδονται σχολίων για το «γερμανικό πακέτο» που περιλαμβάνει η γαμήλια πρόσκληση. Εξηγούμεθα. Στα τουρκικά «πρόσκληση γερμανικού τύπου» σημαίνει ότι σε προσκαλούν κάπου, αλλά εσύ πληρώνεις τα έξοδα σου. Κάτι σαν «μίνι μνημόνιο αλλά Σόιμπλε» δηλαδή. Μάλιστα, ορισμένοι κακεντρεχείς δημοσιογράφοι τόλμησαν να χαρακτηρίσουν τον πεθερό και πρώην ιδιοκτήτη της «Γαλατά Σαράι» τσιγκούνη. Αυτό γιατί αν και η αρκούντως πλουσία οικογένεια Polat φρόντισε να δρομολογήσει ειδική πτήση τσάρτερ, προς και από την Καλαμάτα, εν τούτοις, απέστειλε με τις προσκλήσεις και τον τιμοκατάλογο του γνωστού ξενοδοχειακού συγκροτήματος Costa Navarino. Με μία πρώτη ματιά αντιλαμβάνεται ο μέσος αναγνώστης πώς κατά μέσο όρο το φθηνότερο πακέτο για δύο διανυκτερεύσεις και τα εισιτήρια aller- retour ανέρχεται σε 850 ευρώ ανά άτομο. Ωστόσο, υπάρχει και η εναλλακτική για τους πολύ πλούσιους καλεσμένους, που ανεβάζει την τιμή του πακέτου σε 4.390 ευρώ! Σημειώνεται ότι εκ μέρους της οικογένειας Polat δεν υπήρξε καμία διάψευση στα εν λόγω δημοσιεύματα.
Τα παιδιά, η Eda και ο Δημήτρης, γνωρίστηκαν πέρυσι στη Μύκονο όπου κι έσμιξαν αφού ο κ. Γκινοσάτης δεν μπόρεσε να αντισταθεί στη μοιραία γοητεία της νεαρής Edan. Έκτοτε είναι αχώριστοι και οι εμφανίσεις τους απασχολούν συχνά τις κοσμικές στήλες των τουρκικών εντύπων και προκαλούν τον φθόνο όλων όσων θα ήθελαν να βρίσκονταν στη θέση τους.
Είναι χαρακτηριστικό πώς Τούρκος δημοσιογράφος καταλήγει στο άρθρο του για τον γάμο της χρονιάς στη Μεσσηνία με την εξής φράση: «Μέχρι τώρα τέτοιο γαμήλιο πακέτο, ούτε ματάκουσα, ούτε ματαείδα!».
Οι καλεσμένοι θα φθάσουν του 500 και θα αφιχθούν στο Costa Navarino είτε με θαλαμηγούς οι οποίες θα δέσουν σε ειδικές θέσεις στην μαρίνα της Πύλου, είτε με ιδιόκτητα αεροσκάφη που θα παρκάρουν στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, είτε και οδικώς. Για τον λόγο αυτό στη γαμήλια πρόσκληση έχουν προστεθεί όλες οι οδηγίες, ναυτικοί χάρτες και πορτολάνα, καθώς και χάρτης της Πελοποννήσου με υποσημειωμένους τους δρόμους που οδηγούν στη Μεσσηνία.
Καλεσμένος, φυσικά, είναι και ο νυν πρόεδρος της Γαλατά Σαράι, ο Ουνάλ Αϊσάλ, ετών 73, γνωστός μεγαλοεπιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον τομέα της Ενέργειας και θεωρείται ο βασιλιάς του Ιρανικού φυσικού αερίου. Ο κ. Αϊσάλ παντρεύτηκε προ έτους με Ελληνίδα δημοσιογράφο τη Φανή Γραμματικογιάννη και ήδη έχουν αποκτήσει παιδί το οποίο είναι μόλις 7 μηνών. Και αυτό το φλερτ έλαβε χώρα κοντά στη θάλασσα. Τη Βουλιαγμένη συγκεκριμένα. Η γνωριμία τους έγινε στο γνωστό εστιατόριο «Ιθάκη». Μάλιστα, προ ημερών, αρμένισαν στη θάλασσα του Αιγαίου με τη θαλαμηγό του μεγιστάνα Barbie. Οι κακές γλώσσες που ακούν σε γνωστά γυναικεία ονόματα της Κωνσταντινοπολίτικης ελίτ, θέλουν τον επιχειρηματία να γνώρισε την ελληνίδα δημοσιογράφο μέσω του δραστηριοποιούμενου σε ναυτιλιακές business και κάτοικο της Βουλιαγμένης, τον Ασάφ Γκιουνερί. Ο ίδιος αρνείται κάθε τέτοια σχέση ή διαμεσολάβηση.
Όσο για μια πρώτη γεύση από το τι θα δούμε στον επικείμενο γάμο, ήδη από απόψε, Παρασκευή, θα τελεστεί ένα προ- γαμήλιο πάρτι εντός του πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος της Πύλου. Η γαμήλια τελετή είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου, ενώ την Κυριακή το πρωί στις 11.00, προβλέπεται brunch στην παραλία. Για να μην ξεχνιόμαστε…

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου