2.8.12

Facebook- Νεαρός παρενοχλούσε σεξουαλικά ανήλικες

Για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, καθώς και παραβίαση στοιχείων υπολογιστή και προσωπικών δεδομένων, συνελήφθη χτες 23χρονος στο Παλαιό Φάληρο, από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ο 23χρονος φέρεται να είχε παραβιάσει το προφίλ ανήλικης στο facebook και υποδυόμενος την κοπέλα συνομιλούσε με φίλες της, τις οποίες παρενοχλούσε σεξουαλικά.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από καταγγελία της 43χρονης μητέρας του κοριτσιού, η οποία αντελήφθη την παραβίαση του προφίλ της κόρης της στο facebook.
Ο 23χρονος φέρεται να συνομιλούσε με αρκετές από τις φίλες της ανήλικης και τους ζητούσε να επικοινωνήσουν μαζί του, μέσω λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εκεί φέρεται να αναρτούσε άσεμνες φωτογραφίες στο προφίλ του και να στέλνει άσεμνες φωτογραφίες στις ανήλικες, προκειμένου να τις σχολιάσουν. Επιπλέον κατηγορείται ότι ζητούσε από τις ανήλικες να του αποστείλουν γυμνές φωτογραφίες τους και να του γνωστοποιήσουν τον κωδικό εισόδου στο προφίλ τους στο facebook.
Η έρευνα της αστυνομίας οδήγησε στον 23χρονο ενώ στην έρευνα, που έγινε στο σπίτι του, σύμφωνα με την αστυνομία, βρέθηκε αποθηκευμένο πλήθος αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή.
Κατασχέθηκαν 12 ψηφιακοί οπτικοί δίσκοι, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και τρεις σκληροί δίσκοι, που θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.
Ο ίδιος ο 23χρονος, μετά τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγείται σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου