15.9.12

Η ΕΛΛΑΔΑ ΖΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ 11η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ....

ΕΠΩΝΥΜΩΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΜΠΟΖΙΚΑ
ΕΙΝΑΙ αλήθεια ότι η Ελλάδα βιώνει την δική της 11η Σεπτεμβρίου εδώ και πολύ καιρό. Με τους οικονομικούς δείκτες πρωτογενή, δευτερογενή τομέα στο ναδίρ με αρνητικό πρόσημο, με την ύφεση και την ανεργία να διογκώνεται αλλά και το πακέτο σκληρών μέτρων που σίγουρα θα είναι το τελευταίο -άραγε για το 2012;- προσμετρά στο καλεντάρι του χρόνου μια Ελλάδα που ήδη αποχαιρετήσαμε.
Σε μια Ελλάδα που μειώνεται ο πληθυσμός, σε μια Ελλάδα που τα λουκέτα στις επιχειρήσεις θα κάνουν θραύση το χειμώνα και ήδη αρκετά εξ αυτών στον τόπο μας συντηρούνται με ελάχιστους πόρους, σε μια Ελλάδα που κάθε μέρα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία μειώθηκε η κατανάλωση, οι μετακινήσεις, τα έξοδα, η βραδινή έξοδος. Αλλά οι επιπτώσεις τις καταρρέουσας οικονομίας δεν είναι οι μοναδικές. Η συνεχιζόμενη ύφεση της ελληνικής οικονομίας για 5η χρονιά και οι αρνητικές επιπτώσεις από την εξάπλωση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη εξακολούθησαν να δημιουργούν ένα ιδιαίτερα δυσμενές περιβάλλον για την ανάπτυξη των τραπεζικών εργασιών και επηρέασαν καθοριστικά τα λειτουργικά αποτελέσματα της Eurobank, όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της τράπεζας.
Με την υλοποίηση της πρώτης φάσης της ανακεφαλαιοποίησης, η Eurobank έλαβε 4 δισ. ευρώ από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και οι δείκτες συνολικής κεφαλαιακής επάρκειας και βασικών κυρίων κεφαλαίων (Core Tier I) ανήλθαν σε 9% και 7,9% αντίστοιχα στο τέλος του α' τριμήνου 2012. Τα δάνεια σε καθυστέρηση αποτελούν πλέον το 15% του συνολικού δανειακού χαρτοφυλακίου της τράπεζας, ενώ στο τρίμηνο οι προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις ενισχύθηκαν κατά 365 εκατ. ευρώ. Το πρώτο τρίμηνο οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 868 εκατ. ευρώ (στα 31,6 δισ. ευρώ).
Υπάρχει όμως και η κοινωνία μας που αποτελεί καθρέπτη του μέλλοντος. Με το θεσμό της οικογένειας να διαλύεται, τους νέους να φεύγουν στο εξωτερικό για μια καλύτερη τύχη και το χειρότερο; καθημερινά να έχουμε 3 απόπειρες αυτοκτονιών σύμφωνα με τους ειδικούς συνθέτουν ένα κομμάτι εκρηκτικής κατάστασης που θα σκάσει ως...βόμβα στα χέρια των πολιτικάντηδων. Είναι αλήθειες που δεν μπορούν να αποσιωπήσουν. Μαζί με τις μαριονέτες των media που χειραγωγούνται άμεσα και όπως έλεγε στη πόλη μου η συνάδελφος κα Ακριβοπούλου "τελικά στην Ελλάδα έχουμε τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους που μας αξίζουν". Θα κλείσω με μια αρχαία φράση και ας την επεξεργαστούμε.
 Το της πόλεως όλης ήθος, ομοιούται τοις άρχουσιν είχει πει ο Ισοκράτης, το 436-338 π.Χ., δηλαδή τελικά το ήθος όλης της πολιτείας είναι το ίδιο με αυτό αυτών που την κυβερνούν! Καληνύχτα Ελλάδα!
 www.kyparissianews.com

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου