1.9.12

Πρόστιμο 35.000 ευρώ επέβαλε η περιφέρεια Πελοποννήσου στο δήμο Τρίπολης για περιβαλλοντική επιβάρυνση


Πρόστιμα ύψους 35.000 ευρώ συνολικά, επέβαλε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, στο δήμο Τρίπολης, με τέσσερις αποφάσεις που αφορούν ρύπανση του περιβάλλοντος από σκουπίδια, ύστερα από αυτοψία κλιμακίου ελέγχου ποιότητας περιβάλλοντος.
Η επιβολή των προστίμων από την περιφέρεια Πελοποννήσου έγινε διότι ο δήμος Τρίπολης λειτουργεί χώρους μεταφόρτωσης αστικών απορριμμάτων χωρίς τις απαιτούμενες άδειες, αλλά και για σοβαρές ελλείψεις στους χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) σε Βλαχοκερασιά και Λεβίδι.
Οι αποφάσεις επιβολής διοικητικών κυρώσεων έχουν σταλεί τόσο στη ΔΟΥ της Τρίπολης και το Πράσινο Ταμείο όσο και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ δικαίωμα προσφυγής στα διοικητικά δικαστήρια, κατά των αποφάσεων, έχει ο δήμος Τρίπολης εντός 45 ημερών, αρχής γενομένης από τις 28 Αυγούστου.
Ειδικότερα, με την πρώτη απόφαση επιβάλλεται στο δήμο Τρίπολης πρόστιμο 15.000 ευρώ, επειδή λειτουργεί χώρο μεταφόρτωσης αστικών απορριμμάτων, χωρίς τις απαιτούμενες άδειες, σε οικόπεδο ιδιώτη, ο χώρος δεν είναι περιφραγμένος και γίνεται ανεξέλεγκτη απόθεση στερεών απορριμμάτων προκαλώντας ρύπανση του περιβάλλοντος.
Με τη δεύτερη απόφαση επιβάλλεται στο δήμο Τρίπολης πρόστιμο 5.000 ευρώ, επειδή λειτουργεί χώρο μεταφόρτωσης αστικών απορριμμάτων χωρίς τις απαιτούμενες άδειες.
Με τρίτη απόφαση επιβάλλεται στο δήμο Τρίπολης πρόστιμο 5.000 ευρώ για τη λειτουργία του σκουπιδότοπου Βλαχοκερασιάς, επειδή το μεγαλύτερο μέρος της περίφραξης του ΧΑΔΑ έχει καταστραφεί, η είσοδος του ΧΑΔΑ δεν έχει πόρτα, δεν υπάρχουν μέτρα πυρασφάλειας και διότι εντός της χωματερής τα απορρίμματα διατίθενται ανεξέλεγκτα χωρίς να γίνεται κάλυψη με χώμα.
Τέλος, με τέταρτη απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, επιβάλλεται στο δήμο Τρίπολης πρόστιμο 10.000 ευρώ για το χώρο ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων στο Λεβίδι, επειδή ο ΧΑΔΑ βρίσκεται σε λειτουργία εντελώς παράνομα, δεν είναι περιφραγμένος και τα απορρίμματα διατίθενται ανεξέλεγκτα χωρίς να γίνεται κάλυψη με χώμα.
Με τις ίδιες αποφάσεις ο δήμος καλείται να προβεί στις προβλεπόμενες, σύμφωνα με τη νομοθεσία, ενέργειες για την αποκατάσταση των χώρων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου