20.9.12

Συγχωνεύσεις κλινικών-νοσοκομειακών μονάδων εξήγγειλε ο Λυκουρέντζος

Σε συγχώνευση κλινικών σε νοσοκομειακές μονάδες με στόχο την άνετη και άμεση πρόσβαση των ασθενών στο ΕΣΥ στο βορειοδυτικό άξονα της Αττικής, προχωρά το υπουργείο Υγείας.
Συγκεκριμένα, εντάσσονται σε επίπεδο λειτουργίας κλινικές από το 1ο και το 7ο πρώην Θεραπευτήριο του ΙΚΑ, στο Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο, στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» και στο Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας. Σύμφωνα με το υπουργείο με τον τρόπο αυτό:

- Ολοκληρώνεται η ανάπτυξη του σύγχρονου Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς και εντάσσεται στο πρόγραμμα των εφημεριών της Αττικής.
- Αλληλοσυμπληρώνεται η λειτουργία μιας ενιαίας ομάδας νοσοκομείων στο βορειοδυτικό άξονα της Αττικής.
- Αξιοποιείται πλήρως ο διαθέσιμος βιοϊατρικός και υλικοτεχνικός εξοπλισμός, ενώ τα αναφερθέντα νοσοκομεία ενισχύονται με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό.
- Επιτυγχάνεται εξοικονόμηση πόρων ύψους 3.132.000 ευρώ ετησίως.
Ο υπουργός Yγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, δήλωσε με αφορμή τις ανωτέρω εξαγγελίες: «Στόχος μας είναι για να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες. Ουδείς απολύεται, ουδείς χάνει τη δουλειά του. Καλούνται το επιστημονικό, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και το διοικητικό, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους χάριν των πολιτών, εκεί όπου το καθήκον τους ορίζει».
Σε ερώτηση εάν πρόκειται για το πρώτο κύμα συγχωνεύσεων, ο κ. Λυκουρέντζος απάντησε: «Είναι πράγματι το πρώτο κύμα και ο νέος χάρτης υγείας θα μελετάται νομό-νομό με μεγάλη προσοχή, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον», διασαφηνίζοντας ότι υπάρχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των συνενώσεων των κλινικών, καθώς και των νοσοκομειακών και διοικητικών τμημάτων μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2012.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου