4.9.12

Υποχώρησαν οι τιμές των σχολικών ειδών

Σημαντική υποχώρηση παρουσίασαν οι τιμές των σχολικών ειδών σε σύγκριση με το 2011, σύμφωνα με τιμοληψίες τής Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς, που διενεργήθηκαν το διάστημα από 27 έως 31 Αυγούστου 2012, σε σημεία λιανικής πώλησης (σούπερ μάρκετ, βιβλιοπωλεία κ.ά.). 

Συγκεκριμένα, σε ένα δείγμα με περισσότερα από 100 προϊόντα, διαπιστώθηκαν μειώσεις στις τιμές που φτάνουν μέχρι και το -20%.  

Σε όλες τις επί μέρους κατηγορίες παρουσιάζεται αρνητική μεταβολή σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ η συνολική ετήσια μεταβολή υπολογίζεται στο -8,8% και υπογραμμίζεται ότι το εν λόγω διάστημα οι διεθνείς τιμές χάρτου παρέμειναν αμετάβλητες, σε αντίθεση, όμως, με τις τιμές πλαστικού, οι οποίες αυξήθηκαν λόγω της αύξησης των τιμών πετρελαίου. 

Συγκεκριμένα, από τα στοιχεία τού υπουργείου προκύπτει μείωση  11,6% στις τσάντες, μείωση 5,6% για την τιμή των τετραδίων σε σχέση με πέρυσι, μείωση 3,3% για την τιμή των μπλοκ, μείωση 5,5% για τα ανταλλακτικά φύλλα, μείωση 0,3% για τα ντοσιέ, μείωση 5,1% για μολύβια και στυλό, μείωση στις ξύστρες 5,8%, μείωση 5,6% στις γόμες, μείωση 1,1% σε μαρκαδόρους και ξυλομπογιές και για το σύνολο των σχολικών ειδών προκύπτει μείωση 8,8%.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου