4.9.12

ΕΛΛΑΔΑ-Οι "πρωταθλητές" της διαφθοράς !


Το "πρωτάθλημα" διαφθοράς για το 2011 κερδίζουν ο τομέας της Υγείας, οι Εφορίες, οι Πολεοδομίες και τα ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με την έκθεση του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή.

Ο κ. Ρακιντζής -στη διάρκεια του 2011- εξέτασε 1.403 υποθέσεις και παρέπεμψε στον εισαγγελέα 393.

Εξετάστηκαν 608 υποθέσεις διαφθορά στις Εφορίες, 162 για κρούσματα στον τομέα της Υγείας, 122 υποθέσεις σε πολεοδομίες και 83 υποθέσεις σε ασφαλιστικά ταμεία.

Ο κ. Ρακιντζής επέμεινε στην αλλαγή του πειθαρχικού δικαίου, καθώς έτσι του αφαιρείται η δυνατότητα να ασκεί ενστάσεις κατά αποφάσεων πειθαρχικών συμβουλίων, συνεπώς, με αυτό τον τρόπο, αυξάνεται η ατιμωρησία.

Συνάντηση με Παπούλια

«Δεν μεγάλωσε η διαφθορά στο Δημόσιο, αλλά αποκαλύπτεται και, ενδεχομένως, τιμωρείται, καθώς αρχίζουν να λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Είμαστε σε καλό δρόμο» ανέφερε, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, οποίος του παρέδωσε την ετήσια έκθεσή του.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε να μάθει για όσα δήλωσε ο κ. Ρακιντζής σχετικά με την αφαίρεση αρμοδιοτήτων του.

«Γίνονται δύο βήματα μπρος κι ένα πίσω
. Μου αφαίρεσαν τις αρμοδιότητες να κάνω ενστάσεις στις αποφάσεις των πρωτοβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων με το επιχείρημα ότι τα νέα συμβούλια θα συγκροτηθούν από δικαστές».

«Παράδοξο. Και τι κάνετε;» ρώτησε ο κ. Παπούλιας.

«Το ζήτησα αλλά έχουν τόσα επείγοντα προβλήματα που δεν ασχολούνται με αυτά» απάντησε ο κ. Ρακιντζής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου