27.9.12

ΡΥΘΜΙΣΗ για ληξιπρόθεσμες οφειλές στον Δήμο Πύλου -Νέστορος

Την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2012, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Παναγιώτης Καρβέλας και οι προϊστάμενοι των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Πύλου- Νέστορος πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας με κύριο θέμα την εξέλιξη σχετικά με τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών φυσικών ή νομικών προσώπων προς το Δήμο Πύλου-Νέστορος.

Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για όλες τις απαιτούμενες ενέργειες οι οποίες έχουν ληφθεί και διασφαλίζουν την εφαρμογή των διατάξεων της υπ' αριθμ. 20124 /8-6-2012 Κ.Υ.Α. των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών με θέμα «Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ΟΤΑ α΄ βαθμού» που δημοσιεύτηκε στο υπ' αριθ. 1828/Β/8-6-2012 Φ.Ε.Κ. με την οποία ρυθμίζονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους δήμους και καταβάλλονται σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 8 του άρθρου 3 του Ν. 4038/2012 (Α΄ 14), όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με τις διατάξεις της παρ. 9 του πέμπτου άρθρου του Ν. 4047/2012 (Α΄ 31). Συγκεκριμένα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου προέβησαν στην έκδοση σχετικού δελτίου την 2α Ιουλίου 2012 το οποίο και ανήρτησαν σε εμφανή σημεία του Δήμου και με το οποίο καλούσαν τους οφειλέτες να εκμεταλλευτούν την νομοθετική ρύθμιση. Τέλος, εξέδωσαν στις 13 και 14 Αυγούστου 2012, ατομικές ειδοποιήσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών και τις απέστειλαν ταχυδρομικά αλλά και τις παρέδωσαν ιδιοχείρως στους υπόχρεους ώστε να λάβουν γνώση των υποχρεώσεών τους, ως όφειλαν.

Οι παραπάνω ενέργειες έχουν επιφέρει ικανοποιητικά αποτελέσματα. Ο Δήμαρχος ενεθάρρυνε τους υπαλλήλους του Δήμου να συνεχίσουν την  προσπάθειά τους και κάλεσε τους συνδημότες μας να φροντίσουν για την υπαγωγή τους στη ρύθμιση έως και 8 Οκτωβρίου 2012, καταληκτική ημερομηνία, προσερχόμενοι στο Δημοτικό Ταμείο εφόσον δεν το έχουν πράξει έως σήμερα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου