5.9.12

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ- Βγαίνουν όλοι στους δρόμους !

Στους δρόμους θα βγουν πανεπιστημιακοί, ένστολοι, δικαστές και γιατροί με μεγάλες κινητοποιήσεις ενόψει των αποφάσεων της κυβέρνησης για μεγάλες περικοπές στις αποδοχές τους.
Τη σκυτάλη παίρνουν σήμερα οι δικαστικοί με προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον Άρειο Πάγο, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερη κινητοποίηση στις 17 Σεπτεμβρίου.
Στον αέρα και η εξεταστική περίοδος στα πανεπιστήμια και ιδίως στα ΤΕΙ της χώρας, μετά τις χθεσινές αποφάσεις των πανεπιστημιακών και των καθηγητών ΤΕΙ να ξεκινήσουν απεργιακές κινητοποιήσεις από την ερχόμενη Δευτέρα, εξαιτίας των περικοπών που προαναγγέλθηκαν στο ειδικό τους μισθολόγιο.
Οι καθηγητές των ΤΕΙ αποφάσισαν να κατέλθουν σε πενθήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους όλη την ερχόμενη εβδομάδα.
Οι πανεπιστημιακοί από την δική τους πλευρά προτείνουν στους συλλόγους κάθε ιδρύματος να προγραμματίσουν κινητοποιήσεις από την ερχόμενη Δευτέρα (αφήνοντας ανοικτή τη διάρκειά τους), ενώ την Τρίτη οργανώνουν, μαζί με τους καθηγητές των ΤΕΙ, συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος.
Αύριο όμως κορυφώνονται και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας. Αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες έχουν προγραμματίσει πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Παναθηναϊκό Στάδιο.
Στο γαϊτανάκι των κινητοποιήσεων μπαίνουν τις επόμενες ημέρες και οι γιατροί του ΕΣΥ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου