2.9.12

Θα σφυρίξει ξανά το τρένο στην Αρκαδία

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι φίλοι του σιδηροδρόμου οργάνωσαν το Σάββατο μία συμβολική σιδηροδρομική βόλτα στην Πελοπόννησο. Έπειτα από επτά χρόνια διακοπής, το τρένο ξανασφύριξε στους Χράνους και για αυτόν τον λόγο υπήρξε μεγάλη συγκίνηση στο χωριό. Οι κάτοικοι των Χράνων βγήκαν στον δρόμο για να υποδεχθούν το τρένο, το οποίο είχαν νοσταλγήσει και ήθελαν πώς και πώς να το ξαναδούν!


Όπως εξήγησε ο σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Λευτέρης Μαρούσης, το δρομολόγιο ξεκίνησε από τον Πύργο και, μέσω Ζευγολατιού, πήγε στους Χράνους, ενώ μέσω Τριπόλεως κατέληξε στην Κόρινθο. Το ταξίδι είχε ένα χαρακτήρα εκδρομικό και τουριστικό και σηματοδότησε την αρχή μίας προσπάθειας για την αξιοποίηση του δικτύου της Πελοποννήσου.
 Υπέρ της λειτουργίας μίας τουριστικής σιδηροδρομικής διαδρομής τάσσεται ο δήμαρχος Μεγαλόπολης, Τάκης Μπούρας, ο οποίος έχει ζητήσει μία διαδρομή από τους Χράνους προς την Αγία Θεοδώρα! Παράλληλα, ο δήμαρχος διαφώνησε με το ξεπούλημα του σιδηροδρόμου σε ξένους επενδυτές.

Οι φίλοι του σιδηροδρόμου και ο Αρκάς πρόεδρος του Συλλόγου, Σπύρος Νικολόπουλος, υπογράμμισαν ότι υπάρχουν χιλιάδες τουρίστες που θέλουν να κάνουν αυτήν τη διαδρομή και επεσήμαναν την αναγκαιότητα να λειτουργήσει σιδηρόδρομος, ειδικά από τη στιγμή που ξεκίνησε η λειτουργία των αυτοκινητόδρομων με τα πανάκριβα διόδια. : kalimera-arkadia

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου