4.9.12

Έφυγε για διακοπές ως καθηγητής και επέστρεψε καθηγήτρια!


Καθηγητής σε καθολικό Λύκειο στη Νάντ της δυτικής Γαλλίας έφυγε για τις καλοκαιρινές του διακοπές και επέστρεψε σήμερα, πρώτη ημέρα των μαθημάτων, με... γυναικεία ταυτότητα, όπως ανακοινώθηκε από την διεύθυνση του σχολείου.

Ο 40χρονος αθηγητής Τεχνολογίας και Βιομηχανικών Επιστημών, εμφανίστηκε χθες στο σχολείο με γυναικεία ρούχα και γυναικεία ταυτότητα ενώ έχει προγραμματίσει να υποβληθεί μέχρι το τέλος του χρονιάς σε εγχείρηση αλλαγής φύλου.

Η αλλαγή αυτή έγινε με την έγκριση και την σύμφωνη γνώμη της διεύθυνσης του σχολείου, αλλά και της καθολικής εκκλησίας της πόλης, όπως δήλωσε ο Ντιντιέ Γκρολό, υποδιευθυντής της Επισκοπικής Διεύθυνσης Καθολικής Εκπαίδευσης του διαμερίσματος Λίγηρα-Ατλαντικού, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την πληροφορία που δημοσιεύθηκε αρχικά στην εφημερίδα "Presse-Ocean".

«Ο καθηγητής μας ενημέρωσε την περασμένη χρονιά για την επιλογή του, εμείς του ζητήσαμε να ενημερώσει την διεύθυνση εκπαίδευσης στην οποία υπάγεται και ακολούθως με την συγκατάθεσή του ενημερώσαμε τους καθηγητές, τους γονείς και τους μαθητές του σχολείου», διευκρίνισε ο Γκρολό.

Στην συνέχεια, στάλθηκαν επιστολές σε όλους τους ενδιαφερόμενους και ζητήθηκαν συμβουλές από την υπηρεσία ψυχολόγων της επισκοπής, πρόσθεσε ο ίδιος. Σημειώνεται, ότι αυτή είναι η δεύτερη περίπτωση αλλαγής φύλου μέσα σε δύο χρόνια στο συγκεκριμένο γεωγραφικό διαμέρισμα που ανήκει στην περιοχή της Βρετάνης. Και οι δύο περιπτώσεις πάντως αφορούσαν καθηγητές της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Η προηγούμενη περίπτωση που σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2010, αφορούσε καθηγητή στο Λύκειο Σεν-Ντομινίκ του Σεν-Ερμπλέν υπεβλήθη σε αλλαγή φύλου και «όλα εξελίχθηκαν ομαλά, χωρίς προβλήματα», τόνισε ο Γκρολό.Zougla

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου