5.9.12

"Με χτύπησε ο βουλευτής Δημ.Κουκούτσης !"


Μήνυση και αγωγή κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Δ. Κουκούτση καταθέτει το μεσημέρι της Τετάρτης ο κ. Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος της Αθήνας και συντονιστής της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.
 
Με την μήνυσή του ζητά την άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ. Δ. Κουκούτση τον οποίο κατηγορεί για την επίθεση που επιχείρησε τόσο σε βάρος του ιδίου όσο και κατά της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κυρίας Βασιλικής Κατριβάνου και του προέδρου της Πακισταντικής Κοινότητας Ελλάδος και Ενωσης Μεταναστών Εργατών  κ. Τζαβέντη Ασλάμ. 
Οι τρεις τους βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο της Βουλής και είχαν μόλις εξέλθει από το γραφείο του προέδρου του Κοινοβουλίου κ. Ευ. Μεϊμαράκη  στον οποίο επέδωσαν ψήφισμα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση αντιφασιστικού συλλαλητηρίου. 
Ο κ. Κουκούτσης σύμφωνα με τα όσα περιγράφονται στην μήνυση που κατατίθεται σε βάρος του επιτέθηκε «με προπηλακισμούς και χειροδικία, απειλώντας με χαρακτηριστικές χειρονομίας για μαχαίρωμα και κόψιμο του λαιμού». 
Επιπλέον με τη μήνυσή του ο κ. Κωνσταντίνου ζητά να διωχθεί και να καταδικαστεί ο κ. Κουκούτσης και για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης καθώς τον «χαρακτηρίζει ψευδώς και συκοφαντικά εμπρηστή της Marfin Bank.  
Για το θέμα αυτό πραγματοποιείται την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου, και ώρα 13:00, στην ΕΣΗΕΑ, συνέντευξη Τύπου στην οποία εκτός από τον μηνυτή θα συμμξετέχουν ο πληρεξούσιος δικηγόρος του κ. Κώστας Παπαδάκης και εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ο Τζαβέντ Ασλάμ ενώ θα παρέμβουν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Τσουκαλάς και Βασιλική Κατριβάνου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου