29.9.12

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Με μουσική υποδέχθηκαν το τρένο !

Με μουσικές και μεγάλη χαρά υποδέχτηκε η Καλαμάτα, περίπου στις 6.30 το απόγευμα, το εκδρομικό τρένο, που μετά από δύο χρόνια ξανάδωσε ζωή στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της πόλης.
Στο τρένο επέβαιναν φίλοι του σιδηροδρόμου από διάφορες περιοχές της χώρας, κυρίως από την Αθήνα, αλλά και ξένοι.
Θα διανυκτερεύσουν στην Καλαμάτα και αύριο θα συνεχίσουν την εκδρομή τους στο σιδηροδρομικό δίκτυο Πελοποννήσου. Το τέλος της εκδρομής θα είναι στον Πύργο, ενώ θα γίνουν διαλείμματα στην Κυπαρισσία και το Κατάκολο.
Το τρένο υποδέχτηκαν κάτοικοι της πόλης, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο βουλευτής Θανάσης Πετράκος, εκπρόσωποι των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως ο επικεφαλής του «Δικτύου» Σταμάτης Μπεχράκης και ο σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κώστας Μιχαλόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Μανιάτης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σπύρος Λαγωνικάκος.
Κατά την υποδοχή η Φιλαρμονική ερμήνευσε γιορτινά τραγούδια, ενώ ο δήμαρχος, κατά το καλωσόρισμα των φίλων του σιδηροδρόμου τους συνεχάρη για τις προσπάθειές τους ώστε να ξαναζωντανέψει το τρένο στην Πελοπόννησο. Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι ο σιδηρόδρομος μπορεί να επαναλειτουργήσει και να συμβάλει στην ανάπτυξη της Πελοποννήσου, υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος Καλαμάτας είναι αποφασισμένος να στηρίξει αυτή την προσπάθεια με κάθε τρόπο, συμμετέχοντας και οικονομικά. Επίσης τόνισε ότι ο Δήμος ξεκινάει συνεργασία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ειδικότερα προτίθεται να αναλάβει ο ίδιος τη φροντίδα των υποδομών του σιδηροδρόμου στα όρια του Δήμου, ώστε αυτές να είναι πανέτοιμες όταν θα έρθει η ώρα της επαναλειτουργίας του δικτύου.
Μαζί με τους εκδρομείς ήρθε και το στέλεχος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Λευτέρης Μαρούσης, που απεύθυνε χαιρετισμό αλλά απέφυγε να αναφερθεί στο αίτημα της επαναλειτουργίας του δικτύου.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου Αθήνας, Σπύρος Νικολόπουλος, τόνισε από την πλευρά του ότι στο δίκτυο της Πελοποννήσου υπάρχει μια επένδυση που κοστολογείται στα 250.000.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται και η ακίνητη περιουσία. Είπε ότι δεν χωρεί λογική εξήγηση στο γεγονός ότι δεν καταβάλλεται καμία προσπάθεια ώστε να αξιοποιηθεί αυτή η επένδυση που έχει γίνει.
Ο κ. Νικολόπουλος τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι τρεις μεγάλοι Δήμοι πρέπει να πιέσουν ώστε να καθοριστούν τακτικά τουριστικά δρομολόγια στο δίκτυο της Πελοποννήσου. Ανέφερε ότι αυτά σε πρώτη φάση μπορούν να είναι δύο ή έστω ένα το μήνα. Όπως τόνισε, όταν οι φίλοι του σιδηροδρόμου πληροφορηθούν ότι υπάρχουν τέτοια τακτικά δρομολόγια, αυτά θα αρχίσουν να έχουν κίνηση, θα ενδιαφερθούν οπωσδήποτε φίλοι του σιδηροδρόμου και από το εξωτερικό και με τον καιρό η ζήτηση θα αυξάνεται τόσο ώστε τα δρομολόγια να πολλαπλασιαστούν.
Χαιρετισμούς απεύθυναν και ο Δημήτρης Μανιάτης με τον Σπύρο Λαγωνικάκο, ενώ στους εκδρομείς προσφέρθηκε κέρασμα με μεσσηνιακά προϊόντα και γλυκίσματα, το οποίο διοργάνωσε η αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού, Πόλα Κούλη.
Στ.Μ.kalamatajournal.gr/

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου