6.9.12

ΒΟΥΛΗ…. Δάσκαλε που δίδασκες !!

Ούτε οι βουλευτές δεν εφαρμόζουν τον αντικαπνιστικό νόμο! 
Το ότι στη Βουλή ψηφίζονται νόμοι που μετά δεν εφαρμόζονται είναι γνωστό. 
Το ότι όμως οι ίδιοι οι βουλευτές δεν τους εφαρμόζουν ούτε μέσα στο Κοινοβούλιο είναι κάτι που προκαλεί... 
Αφορμή για να διαπιστωθεί για ακόμη μια φορά αυτή η κατάσταση ήταν η παρατήρηση της υφυπουργού Υγείας Φωτεινής Σκοπούλη σήμερα στη Βουλή ότι κανείς καπνιστής βουλευτής δεν εφαρμόζει το νόμο που απαγορεύει το κάπνισμα σε δημόσιες υπηρεσίες και στο κοινοβούλιο.
«Ήρθα σήμερα στη Βουλή και όλα τα τασάκια είναι γεμάτα τσιγάρα» είπε η κυρία Σκοπούλη και ζήτησε η βουλή να γίνει χώρος ελεύθερος καπνίσματος.
Ο Δημήτρης Κρεμαστινός που ήταν πρόεδρος στην επιτροπή ανέφερε ότι είναι στο χέρι του προέδρου της Βουλής να εφαρμόσει το νόμο ο οποίος είναι σαφής και ζήτησε αν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των παρόντων βουλευτών να μεταφέρει αυτό το αίτημα στον κ. Μειμαράκη.
Η κυρία Σκοπούλη παρενέβη ξανά και πρότεινε να επικαιροποιηθούν τα μέτρα κατά του καπνίσματος ενώ η συζήτηση έκλεισε με την πρόταση Κρεμαστινού ο κ.Μειμαράκης να ορίσει υπαλλήλους που θα επιβλέπουν την εφαρμογή του νόμου στη Βουλή.
Το μόνο που μένει τώρα είναι να δούμε είναι ορισμένοι από τους εκατοντάδες υπαλλήλους που έχει η Βουλή να παίρνουν τα αναμμένα τσιγάρα από τα χέρια των βουλευτών εφαρμόζοντας προεδρικές εντολές.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου