5.9.12

Νέα σύλληψη για παιδική πορνογραφία


Στο πλαίσιο της πανελλαδικής αστυνομικής επιχείρησης της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου, με την κωδική ονομασία «Trojan Horse» (Δούρειος Ίππος), , συνελήφθη ακόμα ένας ημεδαπός, ηλικίας 53 ετών, για κατοχή και διακίνηση «σκληρού» υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Ο συγκεκριμένος ημεδαπός, κατά τη διάρκεια των ερευνών, είχε ταυτοποιηθεί για την εμπλοκή του στη συγκεκριμένη υπόθεση και αναζητείτο από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Μετά από έρευνα που διενεργήθηκε σήμερα (05-09-2012), από εξειδικευμένο κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο σπίτι του, παρουσία Δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός Η/Υ, ο οποίος περιείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας, χωρητικότητας 20 GB περίπου.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζονται οι αριθμοί κλήσης 11012, 210-6476464, 210-6476000, καθώς και οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr και ccu@cybercrimeunit.gov.gr της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπου οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου