1.9.12

Με επιθέσεις στο Γύθειο συνδέουν τον παραλίγο βομβιστή της Σπάρτης

Ο 38χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση στην Αθήνα

Με τέσσερις εμπρηστικές επιθέσεις στην περιοχή του Γυθείου τον Νοέμβριο του 2011 αλλά και στα μέσα Αυγούστου του 2012, επιχειρεί να συνδέσει η ΕΛΑΣ τον 38χρονο υπάλληλο καφετέριας στα χέρια του οποίου εξερράγη, το πρωί της Παρασκευής, αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός στην οδό Ωραίας Ελένης, στη Σπάρτη.

Ο 38χρονος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» στην Αθήνα, όπου μεταφέρθηκε το πρωί με ελικόπτερο, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του. Βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένος στην εντατική με 80% εγκαύματα στο σώμα του.

Ο τραυματίας διέμενε στο χωρίο Αιγιές κοντά στο Γύθειο απ' όπου κατάγεται  ενώ συχνά ερχόταν και στην Αθήνα.  Οι γονείς του - ο πατέρας του ήταν υπάλληλος στα αστικά λεωφορεία - ζουν στο Περιστέρι  και βρίσκονταν για την καλοκαιρινή περίοδο κι αυτοί στην περιοχή του Γυθείου. Συγγενείς του μιλώντας στο "Βήμα" περιγραφούν τον 38χρονο σαν ένα «κάλο και συνεσταλμένο άνθρωπο που ποτέ δεν είχε αναμιχθεί σε παράνομες πράξεις».

Οι τρεις πρώτες εμπρηστικές επιθέσεις σημειώθηκαν το πρωί της 3ης Νοεμβρίου 2011. Οι μηχανισμοί είχαν τοποθετηθεί σε δύο ATM των τραπεζών Πειραιώς και Εθνικής και στο Πρωτοδικείο του Γυθείου. Από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν, προκλήθηκαν υλικές ζημιές στα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης.

Τότε με αφορμή αυτήν την επίθεση δικαστικοί υπάλληλοι είχαν εκδώσει ανακοίνωση που αναφερόταν ότι «δυνάμεις με ξεκάθαρα αντιδημοκρατική και αντικοινωνική στόχευση και συμπεριφορά, έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή εργαζομένων στο δικαστικό Μέγαρο Γυθείου, τοποθετώντας βόμβα, προκαλώντας καταστροφές αλλά και ανησυχία σε εργαζόμενους».

Η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε το ξημέρωμα της 20ής Αυγούστου 2012 σε προαύλιο χώρο μονοκατοικίας ιδιώτη στην περιοχή Μαυροβούνι Γυθείου. Από την έκρηξη δεν προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές ή τραυματισμός ατόμων. Σ΄όλες τις περιπτώσεις οι εμπρηστικοί μηχανισμοί που εντοπίσθηκαν είχαν-συμφωνα με τις αρχές- ομοιότητες με αυτόν που τραυμάτισε σοβαρά τον 38χρονο.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δεν συσχετίζουν τις συγκεκριμένες εμπρηστικές επιθέσεις και τον τραυματισμό του 38χρονου με τη δράση οργανώσεων «αντάρτικου πόλης» κι ερευνούν την περίπτωση δράσης συμμορίας εκβιαστών ή επιθέσεις με προσωπικά κίνητρα. tovima.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου