4.9.12

Guardian: «Η Χρυσή Αυγή δρα σαν συμμορία εγκληματιών, όχι σαν κόμμα»


Η ακροδεξιά Χρυσή Αυγή φλερτάρει με μια "εκτός νόμου" ρητορική τον τελευταίο καιρό, γράφει ο Guardian σήμερα, χαρακτηρίζοντας τον σχηματισμό του κ. Μιχαλολιάκου «εγκληματική οργάνωση» και όχι πολιτικό κόμμα.
 Ο Έλληνας αρθρογράφος (ο δημοσιογράφος και συνεργάτης της LIFO Γιάννης Μπαμπούλιας) γράφει για τις συνεχείς προσπάθειες των βουλευτών της Χ.Α. να πείσουν το δυσαρεστημένο εκλογικό σώμα ότι διαφέρουν από τους άλλους. Σημειώνει δε ότι στην πραγματικότητα η Χ.Α. δρα σαν συμμορία ποινικών κακοποιών.

«Πρόκειται για έναν οργανισμό με σαφείς δεσμούς με το νεοναζισμό, που προωθεί τη βία και πραγματοποιεί επιθέσεις εναντίον  μεταναστών και αντιρατσιστικών πορειών. Αυτά μοιάζουν με διαδικασίες δημοκρατικού κόμματος;», διερωτάται ο Έλληνας αρθρογράφος.

Η βρετανική εφημερίδα στην ονλάιν της έκδοση αναφέρεται σε ναζιστικές πρακτικές, ναζιστικά συνθήματα όπως το «Αίμα, τιμή, Χ.Α.» που είναι μετάφραση του "Blut und Ehre", ακόμη και ναζιστικά τραγούδια, όπως το "Σηκώστε ψηλά τις σημαίες, μια άμεση μετάφραση του ναζιστικού ύμνου "Die fachne hoch"».

Γίνεται επίσης ειδική αναφορά στα «κατορθώματα» για τα οποία κατηγορείται ο Κασιδιάρης (η δίκη του αναβλήθηκε λόγω βουλευτικής ασυλίας), όπως και για τις επιθέσεις εναντίον αριστερών και μεταναστών.

Ο Γ. Μπαμπούλιας σημειώνει ότι δεν είναι ασυνήθιστο για τα ακροδεξιά κόμματα να χρησιμοποιούν λαϊκιστική ρητορική για να πείσουν τους οπαδούς τους,.. «αλλά παρά τους ισχυρισμούς τους ότι αποστρέφονται το κοινοβουλευτικό σύστημα, δείχνουν μια άνεση στο να επωφεληθούν από τα προνόμια που οι Έλληνες βουλευτές απολαμβάνουν, συμπεριλαμβανόμενης και της ασυλίας από ποινική δίωξη. Αρκετοί βουλευτές της Χ.Α. περιμένουν να δικαστούν για εγκλήματα που κυμαίνονται από την ένοπλη ληστεία έως τη σοβαρή σωματική βλάβη».

"Ο Κασιδιάρης δεν είναι σε καμία περίπτωση μια μεμονωμένη περίπτωση κτηνώδους βίας. Λίγες μόνο ώρες πριν από το σοβαρό ξυλοδαρμό τεσσάρων ψαράδων στο Πέραμα Κρήτης, ο Ιωάννης Λαγός, ένας άλλος βουλευτής της Χρυσής Αυγής διακήρυττε ότι οι «Αιγύπτιοι ψαράδες θα πρέπει να λογοδοτήσουν στη Χρυσή Αυγή, και στον ελληνικό λαό για τη δραστηριότητά τους» σε μια ομιλία του έδωσε εκεί...Πριν από λίγες ημέρες, μέσα στο κοινοβούλιο αυτή τη φορά, άλλος ένας βουλευτής της Χ.Α. ο Δημήτρης Κουκούτσης φέρεται να επιτέθηκε βίαια σε δύο βουλευτές της αριστεράς και στον πρόεδρο της πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα, Τζαβέτ Ασλάμ. Η υπόθεση είναι ακόμα ανοιχτή".

«Η Χρυσή Αυγή κάνει μια παρωδία της ελληνικής ιστορίας ισχυριζόμενη ότι την προσκυνά», γράφει σε άλλο σημείο ο Μπαμπούλιας. Όμως το καλύτερο το κρατάει για το τέλος.

"Αισθανόμαστε αηδία που είμαστε στο κοινοβούλιο", δήλωσε ο αρχηγός τους, ο Νίκος Μιχαλολιάκος, σε ομιλία του στους οπαδούς του στις 25 Αυγούστου…Λοιπόν κ. Μιχαλολιάκο, τα αισθήματα είναι αμοιβαία»..lifo.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου