6.9.12

Kαταργούνται τα θρησκευτικά παζάρια;


Σε αυτό προσανατολίζεται το Υπουργείο Ανάπτυξης όπως και στον περιορισμό των εμπόρων στις λαϊκές αγορές στο πλαίσιο των μέτρων για την πάταξη του παραεμπορίου.

Ο γενικός γραμματέας εμπορίου Στέφανος Κομνηνός ανέφερε χθες από την Πάτρα πως « και στα θρησκευτικά παζάρια συναντάμε το οικονομικό έγκλημα με κυκλώματα συγκεκριμένου τύπου» αποκαλύπτοντας ότι «Υπάρχει άμεση συναλλαγή με τις δημοτικές αρχές και πως ορισμένοι παίρνουν τις θέσεις και τις μεταπωλούν σε διπλάσιες τιμές»
Μάλιστα, κυβερνητικά στελέχη βρίσκονται ήδη σε συνεννόηση με την αρχιεπισκοπή για το σκοπό αυτό.
Σε ότι αφορά τις λαϊκές αγορές το υπουργείο προσανατολίζεται σε περιορισμό εμπόρων και αύξηση των παραγωγών οι οποίοι όμως θα λειτουργούν υπό νέο ελεγχόμενο καθεστώς. όπως για παράδειγμα να υπάρχει σημείο ελέγχου σε κάθε λαϊκή.
Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου σε ευρεία σύσκεψη στο Επιμελητήριο Αχαΐας παρουσίασε το επιχειρησιακό σχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Επίσης στο Υπουργείο Ανάπτυξης μελετάται και το ενδεχόμενο εμπλοκής των επαγγελματιών που θίγονται από το παραεμπόριο.
Ο αποκαλούμενος «Εμποροφύλακας» θα λειτουργεί στα πρότυπα των Κυνηγετικών Συλλόγων που ορίζουν τους θηροφύλακες. Έτσι θα αναλαμβάνουν δράση Επιμελητήρια και Εμπορικοί σύλλογοι.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου