1.10.12

ΚΑΛΑΜΑΤΑ- 1ο Αντιρατσιστικό - Αντιφασιστικό Φεστιβάλ

Το 1ο Αντιρατσιστικό - Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας, θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα, στο Πάρκο του Λιμενικού, το Σαββατοκύριακο, με συζητήσεις οι οποίες θα ξεκινούν στις 6 το απόγευμα και θα μετέχουν πανεπιστημιακοί, συγγραφείς, δικηγόροι και δημοσιογράφοι. Ειδικότερα, το Σάββατο θα αναπτυχθεί η ενότητα «η φασιστική απειλή στην εποχή μας» με ομιλητές το συγγραφέα Γιώργο Αλεξάτο, τον ιστορικό Στράτη Μπουρνάζο και τον πανεπιστημιακό Σπύρο Μαρκέτο. Θα ακολουθήσει συναυλία και ρεμπέτικο γλέντι.
Την Κυριακή η δικηγόρος Ιωάννα Κούρτοβικ και ο δημοσιογράφος Δημοσθένης Παπαδάτος – Αναγνωστόπουλος θα μιλήσουν για «τα ανθρώπινα δικαιώματα – τα στρατόπεδα συγκέντρωσης  και τον Ξένιο Δία». Θα ακολουθήσει συναυλία.
Σε ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ σημειώνεται ότι «στις μέρες μας, η εξάπλωση του φασισμού και του ρατσισμού είναι γεγονός. Θέλουμε λοιπόν να συναντηθούμε και με τους νέους της Καλαμάτας στις 6 και 7 Οκτωβρίου στο Πάρκο του Λιμενικού, με σκοπό τη συζήτηση, τον προβληματισμό και τη δήλωση της στάσης μας απέναντι σε θέματα της καθημερινότητας, που αφορούν στην πόλη μας, στη γειτονιά μας, στην οικογένεια μας και τέλος στον ίδιο μας τον εαυτό». Επίσης οι διοργανωτές αναφέρουν ότι «σε τέτοιους καιρούς, αλλά και πάντοτε, πρέπει να δηλώνουμε ξεκάθαρα την αλληλέγγυα στάση μας προς τον άνεργο γονιό μας, το μετανάστη συμμαθητή μας, το φίλο μας με τις κινητικές δυσκολίες, γιατί υπάρχει μια μόνο φυλή, η ανθρώπινη».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου