11.10.12

ΚΑΛΑΜΑΤΑ- Σε 10 ημέρες στην Κυκλοφορία ο Αυτοκινητόδρομος για Μεσσήνη !

 Άλλη μια προγραμματισμένη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δήμο Καλαμάτας , με την παρουσία του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Υποδομών κ. Ιωάννη Καρνέση, στην οποία συζητήθηκαν προβλήματα σε σχέση με τον αυτοκινητόδρομο καθώς και η πρόοδος των σχετικών εργασιών. 
Για όλα τα παραπάνω θέματα, δίδεται η εξής πληροφόρηση:
1. Για την πρόσβαση προς το Πήδημα θα κατασκευαστεί κυκλοτερής κόμβος στην Παλαιά Εθνική Οδό.
2. Ο κόμβος επί της Εθνικής Οδού προς Μεσσήνη και ο κλάδος προς αυτοκινητόδρομο (Θουρία) ζητήθηκε από το Δήμο και θα δοθεί σε κυκλοφορία μέσα σε δέκα (10) ημέρες, που θα έχει ως αποτέλεσμα – μεταξύ των άλλων- τη μείωση του κυκλοφορικού φόρτου στην περιοχή Ασπροχώματος.
3. Ζητήθηκε από το Δήμο και θεωρείται εφικτός ο στόχος, μέχρι τον Ιούνιο, η είσοδος στον αυτοκινητόδρομο να γίνεται από την Αθηνών και τον κόμβο Καρέλια.
4. Θα υπάρξει εξυπηρέτηση των ιδιοκτητών περιοχής Ασπροχώματος βόρεια του αυτοκινητοδρόμου.
5. Ζητήθηκε από το Δήμο και θα ικανοποιηθεί η κατασκευή κατά προτεραιότητα τμήματος της οδού Βασιλέως Γεωργίου, μέχρι τον κόμβο Γιαννιτσανίκων (κτήμα Καρέλια).
6. Θα υπάρξει συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών, με αντικείμενο την επίλυση του συνόλου των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες εξαιτίας του αυτοκινητοδρόμου και του περιμετρικού (προσβάσεις, διαχείριση ομβρίων, κλπ). Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σε ένα μήνα περίπου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου