29.10.12

Εκτελούνται έργα ύψους 1,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον Π. Τατούλη

Την ικανοποίησή του για την άνοδο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην κατάταξη όσον αφορά την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, εξέφρασε σε συνέντευξη Τύπου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.
 «Με μια πρώτη ματιά μπορεί κανείς να διαπιστώσει την άνοδο κατά τέσσερις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κοιτάζοντας όμως σε βάθος θα διαπιστώσει την εξαιρετική δυναμική του προγράμματός μας, εφόσον αυτή τη στιγμή υλοποιούνται έργα ύψους 1,5 δισ. ευρώ, που αντιστοιχούν στο 20% του συνόλου του προγράμματος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης. Σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, η εικόνα του ΕΣΠΑ θα ήταν καλύτερη εάν δεν υπήρχαν δύο βασικά προβλήματα που έγκεινται στην αδυναμία υλοποίησης των έργων από τους δικαιούχους και στην αδυναμία των τραπεζών να υποστηρίξουν τους αναδόχους των έργων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ενταγμένα έργα τα οποία παραμένουν ανενεργά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, τα ενταγμένα έργα αντιστοιχούν στο 135% του ΕΣΠΑ και ο Πέτρος Τατούλης δήλωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα βρίσκεται εντός των στόχων του 2012, ακόμα και αυτών του μνημονίου, ενώ οι δεσμεύσεις και η απορροφητικότητα για
το 2013 προβλέπονται σε εξαιρετικά επίπεδα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου