3.10.12

Πρόστιμα 250.000 ευρώ επέβαλε το ΕΣΡ στον Αντ1

Συνολικό πρόστιμο 220.000 ευρώ στον «Αντέννα» για παράνομη προβολή τυχερού παιγνίου (Τηλεκύβος), χωρίς την απαιτούμενη άδεια από την Εθνική Επιτροπή Ελέγχου Παιγνίων, επιβλήθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).
 Τα πρόστιμα ήταν 50.000, 70.000 και 100.000 ευρώ για τις 10/6, 23/7 και 25/7 αντίστοιχα. Πρόστιμο 30.000 ευρώ επιβλήθηκε, επίσης, στον ίδιο σταθμό για προβολή προγράμματος με εσφαλμένη σήμανση και ποιότητα γλώσσας, στις 6 και 7 Δεκεμβρίου του 2011. Στο αρχείο μπήκε από το Συμβούλιο το επεισόδιο του βουλευτή Κασιδιάρη σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του «Αντέννα».
Ακόμα, το Συμβούλιο επέβαλε πρόστιμο 50.000 ευρώ στο «Κρέτα Τσάνελ» για παράνομη προβολή του τηλεπαιχνιδιού Night Kouiz, 15.000 ευρώ πρόστιμο επιβλήθηκε στο TV Θεσσαλονίκη για παράλειψη αποστολής ροής προγράμματος που ζητήθηκε, ενώ πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στο «OPT TV» του νομού Ηλείας για παράνομη δικτύωση με το «MAD» και 15.000 ευρώ στη «Νέα Τηλεόραση Σερρών» για παράνομη δικτύωση με το «Κόντρα».
Εγκρίθηκαν από το ΕΣΡ οι συμβάσεις για προβολή καναλιών από το «ΟΤΕ TV» από δορυφόρο και το διαδίκτυο (TLC, FX, OTE CINEMA, VH1, Sundance, CNBC, Discovery Showcase), ενώ εγκρίθηκε η σύμβαση για την αναμετάδοση των καναλιών «Mega», «Star», «ΣΚΑΙ», «Alpha», «MTV», «Nickelodeon».
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Ιωάννης Λασκαρίδης, το Συμβούλιο επιβάλλει τα πρόστιμα και τα διαβιβάζει στις αρμόδιες ΔΟΥ, σημειώνοντας ότι από καμία διάταξη νόμου δεν δικαιούται και ποτέ δεν παρακρατεί ούτε ένα ευρώ από το πρόστιμο.
Σημειώνεται ότι ο κ. Τσουράκης παραιτήθηκε από μέλος του ΕΣΡ λόγω της απόφασης του ΣτΕ περί της θητείας του και η παραίτησή του διαβιβάστηκε στη Βουλή. Το Συμβούλιο μπορεί να λειτουργήσει επί ένα τρίμηνο με αυτή τη σύνθεση. Για τη νόμιμη σύσταση του Συμβουλίου, το άρθρο 13 παρ. 5 του ν. 2690/99 περί κώδικα διοικητικής διαδικασίας τονίζει πως το Συλλογικό Όργανο μπορεί να λειτουργήσει αν κάποιο από τα μέλη εκλείψουν ή αποχωρήσουν για οποιοδήποτε λόγο ή απολέσουν την ιδιότητα βάσει της οποίας ορίστηκαν. Αναφέρεται ότι προκύπτει ζήτημα με τη νόμιμη σύσταση του Συμβουλίου, καθώς στις περισσότερες αποφάσεις συμμετείχε ο κ. Τσουράκης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου