3.10.12

Ο Πατρινός που αγοράζει το ελληνικό χρέος με 600 δις

ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
 Ένας άνθρωπος έχει συγκεντρώσει 600 δισ. ευρώ και θέλει να σώσει την Ελλάδα, δανείζοντας τα χρήματα αυτά στο κράτος, για να «αγοράσει» το χρέος. 
Πρόκειται για τον Πατρινό Αρτέμιο Σώρρα, γνωστό και από την κατοχή των μετοχών της Τράπεζας της ανατολής. 
Οι υπεύθυνοι του END(End National Debt), του ιδρύματος που όπως ισχυρίζονται οι εκπρόσωποί του, ανήκει στον Αρτέμιο Σώρα, που έχει και τα 600 δισ. ευρώ, παρουσιάστηκαν σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ANT1 και υποστήριξαν, ότι ο Αρτέμιος Σώρας, είναι έτοιμος να δανείσει το Ελληνικό κράτος, με 600 δισ. ευρώ, με επιτόκιο 0,5% και διάρκεια αποπληρωμής 100 χρόνια.
Τα λεφτά υπάρχουν; Που θα διατεθούν;
Ο κ. Σώρρας υποστήριξε ότι θα διαθέσει χρήματα, πέραν των 320 δισ που χρωστάει η χώρα για να επανέλθουν οι συντάξεις και οι μισθοί των στρατιωτικών στα επίπεδα προ Μνημονίου, στην παιδεία και την ανάπτυξη. Οι δύο άντρες παρουσίασαν τους λογαριασμούς ως custodian accounts.

Το ποσό που έχουν συγκεντρώσει, είναι σε ληξιπρόθεσμα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου. Όπως πάντα, ισχυρίζονται. Πρόκειται για αξιόγραφα (τίτλοι) που δεν κατατίθενται σε τράπεζες ως μετρητά. Οι ίδιοι προσκόμισαν έγγραφα που πιστοποιούν το γνήσιο της υπογραφής για τη συναλλαγή με την τράπεζα και τη φύλαξη των ομολόγων.
Όταν ζητήθηκε από τους επικεφαλείς της ομάδας να πιστοποιήσουν την ύπαρξη του ποσού, είπαν ότι δεν μπορούν να δείξουν κάτι τέτοιο παρά μόνο όταν ζητηθεί από την Κυβέρνηση και κατόπιν συνάντησης με την επίσημη πολιτική ηγεσία. Τα χρήματα προέρχονται από ομολογίες που έχουν στα χέρια τους από το 1984 και που η αξία τους σήμερα φτάνει στα 600 δις δολάρια, τουλάχιστον όπως υποστήριξε ο κ. Σώρρας και ο Anthony Diamond, συνεργάτης της E.N.D. που μίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης (Skype).
Πάντως, δε λείπουν και οι αντιδράσεις και η σχετική επιφυλακτικότητα για το όλο εγχείρημα.
Το site greeknewsonline.com αναφέρει σχετικά:
"Κι αναρωτηθήκαμε πως θα μπορούσε αυτό το ποσό να δηλωθεί ότι υπάρχει, χωρίς πάλι να μπορεί κανείς να ελέγξει του λόγου την αλήθεια (όπως και κάποιοι επιστολογράφοι της Greek News που έχουν σχέση με τους κ.κ. Λαμπράκη και Σώρρα έγραψαν).
Ένας καλός τρόπος είναι δείχνοντας κάμποσες χιλιάδες International Bills of Exchange (ΙΒΟΕ), δηλαδή Διεθνείς Συναλλαγματικές. Των οποίων τη γνησιότητα καταλαβαίνεις μόλις τις παρουσιάσεις για εξόφληση. Μέχρι τότε, τις βάζεις σε έναν λογαριασμό custodian (κηδεμονευόμενο) για να λαμβάνεις statements (παραστατικά) με την ονομαστική τους αξία, και μετά χρησιμοποίησε τα για να ξεγελάσεις κάποιον ότι έχει λεφτά, ώστε να σου δώσει δανεικά (και αγύριστα;)".
Πέραν από την πολεμική που έχει ομολογουμένως αναπτυχθεί και τις αντιρρήσεις, οι υπεύθυνοι της E.N.D. καλούνται να προσκομίσουν επίσημα έγγραφα σε επίσημη συνάντηση με εκπροσώπους της τρικομματικής κυβέρνησης, για να εξεταστεί το κατά πόσο η όλη πρόταση έχει πράγματι ρεαλιστική υπόσταση.
Ποια είναι η E.N.D.
Πρόκειται για μη κερδοσκοπική εταιρεία με έδρα στην Ελλάδα και πρόεδρο τον καρδιολόγο στη Νέα Υόρκη Εμμανουήλ Λαμπράκης. Οι άνθρωποι της ξεκαθάρισαν, ότι καμία σχέση δεν έχουν με την ελληνική ομογένεια, σε ότι αφορά την εκπροσώπηση της.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου